назад
16.03.16

Правовий лікбез для студентів коледжу

160316 01«Молодь повинна знати свої права!», – так розпочав свій виступ на зустрічі зі студентами Охтирського коледжу СНАУ начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Микола Кравченко.

Під час заходу, який пройшов 15 березня, Микола Кравченко ознайомив присутніх із напрямками роботи Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та з основними  положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Він звернув увагу присутніх на важливість і актуальність соціального проекту уряду, наголосив на статистичних показниках роботи Центру та перспективах розвитку системи безоплатної правової допомоги.

«Відтепер, – зауважив Микола Кравченко, – людина може одержати юридичну консультацію безкоштовно. А громадяни, які відповідно до чинного Закону, належать до однієї з пільгових категорій, мають право на адвоката, послуги якого оплачує держава. Крім того, з 1 липня 2016 року в Україні почнуть працювати бюро правової допомоги в кожному районному центрі».

Микола Кравченко нагадав студентам про відповідальність за правопорушення особами, яким не виповнилося 18 років та розповів, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області забезпечує захист громадян у кримінальних справах.

Студенти коледжу запевнили, що ця інформація для них є корисною і цікавою і задавали безліч питань. В основному молодь цікавило як діяти в тій чи іншій ситуації в правовому полі.

Ця зустріч поклала початок співпраці Охтирського місцевого центру з надання БВПД та Охтирського коледжу СНАУ в площині підвищення правової культури молоді.