назад

Правовий урок для майбутніх музикантів провели фахівці БПД та юстиції

muz 1    У середу, 14 березня, фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області та Головного територіального управління юстиції провели правовий урок для студентів-другокурсників Ужгородського музичного коледжу імені Д.Задора.

    Упродовж заходу фахівці інформували студентів про систему безоплатної правової допомоги, пілотні проекти юстиції та реалізацію правопросвітницького проекту Мінюсту «Я маю право!».
   Зокрема, начальник відділу комунікації Регіонального центру Оксана Дудаш розповіла присутнім куди на Закарпатті можна звернутися за отриманням безоплатної правової допомоги, роз’яснила відмінність між первинною та вторинною правовою допомогою та зазначила, хто має право на таку допомогу. Також фахівець поінформувала студентів про право кожного на адвоката за рахунок держави у випадку затримання, адмінарешту, кримінальних провадженнях тощо.

muz 2
    З метою підвищення рівня правової свідомості студентів та їхньої спроможності відстоювати свої права, присутніх було ознайомлено з реалізацією загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та поширено інформаційні буклети «Вимагають хабар за іспит чи навчання» та «Як вирішити спір?», розроблені в рамках проекту.
    Цікавою та корисною для молоді також була інформація про пілотні проекти Міністерства юстиції України у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, наприклад реєстрації Шлюбу за добу, видачі свідоцтв про народження безпосередньо у пологовому будинку, оформлення апостилю та інші.
    На завершення зустрічі студенти переглянули короткий фільм про негативний вплив куріння на організм людини.

muz 4