назад

Правовий урок для школярів провели фахівці БПД в Ужгороді

school 2    У середу, 31 січня, начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання БВПД в Закарпатській області Оксана Дудаш, директор Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Михайло Давиденко, представники ГТУЮ у Закарпатській області та ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції України в Закарпатській області, з метою запобігання та протидії насильству, провели правопросвітницький захід для учнів Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8.

    Під час виховної години на тему «Правові орієнтири для кожної дитини» фахівці системи безоплатної правової допомоги в ігровій формі поінформували учнів про правовий статус дитини, який вони мають до досягнення повноліття, їхні права та обов’язки, а також наголосили на важливості виконання обов’язків батьками щодо виховання та розвитку дитини. Крім того, звернули увагу на те, що дитина має бути забезпечена можливістю здійснення її прав, установлених Конституцією України, Конвенцією про права дитини, іншими міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, у тому числі права на безоплатну правову допомогу. Зокрема, згідно із законодавчими змінами, внесеними 7 грудня 2017 р. у закон України «Про безоплатну правову допомогу». всі діти мають право скористатися послугами адвоката, роботу якого оплачує держава.
    Також фахівці роз’яснили дітям, як діяти у випадку насильства або ж загрози насильства щодо них у реальному чи віртуальному житті, та надали присутнім інформаційні матеріали з контактними даними центрів та бюро правової допомоги.

school 1