назад

d308 листопада 2017 року працівники Нововолинського бюро правової допомоги провели тематичну лекцію для вихованців Дитячого центру “Ковчег” міста Нововолинська на тему: “Права та обов’язки учня. Шкідливі звички та їх вплив на правову свідомість”.

Мета заходу – поглиблення співпраці між усіма структурами, що займаються питаннями дітей, сім’ї та молоді міста, а також вироблення алгоритму спільних дій для кращої реалізації захисту прав дітей.

Працівникам та вихованцям Дитячого центру головний спеціаліст Бюро Тамара Нич надала інформацію про систему безоплатної правової допомоги в Україні, зокрема, роз’яснила різницю між первинною та вторинною правовою допомогою, окреслила, які послуги включає кожна із них і які саме категорії населення мають право та є суб’єктами отримання безоплатної вторинної правової допомоги, ознайомила з порядком звернень громадян до місцевих центрів з надання БВПД.

d1

Особливу увагу слухачів акцентовано на тому, що право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з Законом України “Про безоплатну правову допомогу” та іншими нормативно-правовими актами мають такі категорії осіб, як діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

d2

Начальник Нововолинського бюро правової допомоги Вікторія Скриннік приділила увагу одному з найважливіших напрямів виховної роботи з дітьми та молоддю – превентивному вихованню. Зауважила, що важливе значення для формування особистості відіграє систематична профілактична робота з подолання насильства в сім’ї, впливу шкідливих звичок на організм дитини, злочинності серед неповнолітніх. Увагу дітей звернуто на те, що права та обов’язки учнів визначаються Законом України “Про освіту” та Законом України “Про загальну середню освіту”, а також іншими нормативно-правовими актами. Надано роз’яснення про можливі форми заохочення та покарання учнів, основні види заборон для них.

d

Дітям було роздано інформаційні матеріали на правову тематику та повідомлено Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103.

d3

Довідково:
Нововолинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Нововолинськ, вул. В. Винниченка, 14, тел. (03344) 4-48-14.