назад
03.03.16

Правовий захист для соціально незахищених сімей, дітей та молоді у Шостці

160303 11Задля вирішення правових проблем соціально незахищених сімей, дітей та молоді інтегратори Шосткинського місцевого центру провели робочу зустріч у Шосткинському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

В умовах сьогодення актуальними питаннями залишаються надання соціальної та правової підтримки соціально незахищеним сім’ям, дітям та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. З цього приводу інтегратори Шосткинського місцевого центру Ольга Правосуд та Юлія Зацаринна 2 березня провели робочу зустріч з в.о. директора Шосткинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольгою Сокульською.

Під час зустрічі сторони узгодили основні моменти щодо налагодження взаємної співпраці та ефективної комунікації. Інтегратори  надали детальну інформацію про систему безоплатної вторинної правової допомоги, категорії осіб, котрим надається така допомога.

В свою чергу Ольга Сокульська повідомила, що спеціальний заклад забезпечує організацію та проведення на території міста Шостка соціальної роботи із соціально незахищеними категоріями сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах, сприяє розвитку та підтримці сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, також здійснює роботу щодо координації вирішення проблемних питань перебування  сімей, які є переселенцями з Донецької та Луганської областей.

Сторони дійшли згоди, що найближчим часом працівники зазначених установ відвідують соціальні гуртожитки в яких проживають діти-сироти та діти позбавленого батьківського піклування. Керівник центру соціальних служб Ольга Сокульська зазначила, що співпраця є досить важливою, адже центр соціальних служб опікується малозабезпеченими, неповними, багатодітними сім’ями, дітьми сиротами та дітьми позбавлених батьківського піклування   , котрі підпадають під категорію осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.