назад
13.11.18

Правовий захист постраждалих від торгівлі людьми та насильства має бути посилений

13.11.2018 torgivli lyudmi 2Протидія торгівлі людьми та домашньому насильству на місцевому рівні – мета міжвідомчих візитів. До моніторингової місії до Полтавської та Черкаської областей долучилися фахівці системи безоплатної правової допомоги.

За оцінками міжнародних експертів, понад 200 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми за роки незалежності України. Проблема торгівлі людьми, так званого «трудового рабства», актуальна та потребує скоординованих дій усіх державних та громадських інституцій, що працюють у цій сфері. Не менш болючою є проблема домашнього насильства.

13.11.2018 torgivli lyudmi 5

Начальник управління забезпечення доступу до правової допомоги Координаційного центру з надання правової допомоги Наталія Марчук зазначила, що з цього року скористатися послугами адвоката можуть постраждалі від домашнього та гендерного насильства.

«Проблема у тому, що постраждалі від торгівлі людьми, домашнього насильства рідко звертаються за правовою допомогою. Люди не завжди усвідомлюють, що вони є постраждалими від насильства чи незаконної експлуатації, не готові відстоювати свої права. З іншого боку, у суспільстві панують стереотипи, що такі проблеми не варто виносити на широкий загал», – зазначила Наталія Марчук.

13.11.2018 torgivli lyudmi 1

Велике значення має правопросвітницька діяльність працівників системи безоплатної правової допомоги, інформування громадян про їхні права, механізми їх захисту.

Участь у моніторингових візитах беруть представники територіальних підрозділів Міністерства юстиції, Державної служби зайнятості, Національної поліції, Державної інспекції з питань праці, обласної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, громадських організацій та інші.

13.11.2018 torgivli lyudmi 4


Довідково. Моніторингові візити у регіони України організовуються Мінсоцполітики на виконання Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми до 2020 року та з метою огляду діяльності органів місцевої влади у розбудові Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми на регіональному рівні.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube