назад
18.10.22

«Правовий захист військовослужбовців» – такою була тема вебінару на Дніпропетровщині

Наприкінці минулого тижня до Дня захисників та захисниць України  фахівці Криворізького місцевого центру з надання БВПД провели вебінар, присвячений правам військовослужбовців.

На вебінарі висвітлювалися такі питання:

– порядок встановлення статусу учасника бойових дій;

– проходження ВЛК, МСЕК;

– встановлення статусу особи з інвалідністю внаслідок війни;

– правовий захист військовослужбовців у кримінальних провадженнях;

– пенсійне забезпечення військовослужбовців;

– перерахунок пенсій.

А спікерами відповідно стали завідувач сектору «Жовтоводське бюро БПД» юрист Марк Веремейчик, адвокати, що співпрацюють з ситемою БПД, Наталія Радіонова Аліна Глазунова. та Дмитро Ксенчук.

Ми намагалися зібрати в одному онлайн-заході теми, що  найбільше зараз турбують військовослужбовців, про що свідчить велика кількість звернень до наших місцевого центру та бюро, – зазначає організаторка заходу фахівчиня зі зв’язків із громадськістю Криворізького місцевого з надання БВПД у Дніпропентровській області  Наталія Кожем’яка. – І судячи з великої кількості учасників та наступних просмотрів записів вебінару, ми не помилилися. Таким був наш подарунок до свята нашим захисникам та захисницям.

Записи вебінару можна продивитися за посиланнями: https://fb.watch/g7TeZbQ2hE/  (перша частина) та https://fb.watch/g8O8E0At0q/ (друга частина).