назад
25.10.17

Правозахисники ділилися досвідом у вирішенні проблем учасників АТО

тренінг4     У Хмельницькому відбувся перший день школи-тренінгу для учасників АТО та провайдерів безоплатної правової допомоги. Тема заходу – “Основні аспекти подолання юридичних та психологічних проблем учасників АТО на рівні громади”. У тренінгу взяли участь ветерани війни, члени їхніх сімей та правозахисники, зокрема представники місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро павової допомоги. Хмельницький місцевий центр з надання БВПД представляла заступник начальника відділу представництва Руслана Матущак.

     Учасники тренінгу розглянули низку важливих питань, з якими щодня зіштовхуються учасники АТО. Це проблеми, які стосуються земельного, житлового, трудового права, соціального забезпечення цієї категорії осіб. Під час обговорення присутні обмінялися власним практичним досвідом роботи, зокрема щодо консультування, здійснення представництва інтересів учасників АТО у судах та органах державної влади. Так, Руслана Матущак розповіла про судову практику захисту прав цієї категорії осіб.

тренінг2тренінг3

     Працюючи в групах, правозахисники створювали дорожню карту провайдерів правової допомоги, до яких за потреби могли б звернутися учасники АТО. А особливості психологічної реабілітації воїнів обговорили з практичним психологом.

     Зазначимо, що наступний етап школи тренінгу відбудеться 27 жовтня.

     Довідково. Оранізатором заходу виступив Хмельницький офіс Мережі правового розвитку (ГО «Подільська правова ліга») в рамках проекту «Посилення правової спроможності та соціально-психологічна інтеграція учасників АТО та членів їх сімей на рівні територіальних громад» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».