назад
16.11.17

Правозахисники Києва та Кривого Рогу обмінювалися досвідом реалізації правопросвітницьких проектів

received 148400210167989315 листопада 2017 року в місті Києві відбувся круглий стіл «Роль молоді в становленні та розвитку правозахисного руху в Україні», який був спрямований на поширення інформації про кращі практики надання правничої допомоги та досвіду реалізації правопросвітницьких проектів.

У цьому заході взяли участь правозахисники, громадські активісти, фахівці центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема представники Першого, Другого та Четвертого київських місцевих центрів, Центральної районної бібліотеки імені Федора Достоєвського, правничих клінік Університету «КРОК», Національного університету «Києво-Могилянська академія», Національної академії внутрішніх справ, Академії адвокатури України, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Інституту кримінально-виконавчої служби.

Під час зустрічі її учасники обговорили питання надання якісних правничих послуг громадянам, забезпечення доступу до безоплатної правничої допомоги людям з інвалідністю. Крім цього говорили про шляхи співпраці правозахисних організацій з центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги та про напрямки роботи з громадою по підвищенню її правової спроможності. Також правозахисники обмінялися досвідом по проведенню правопросвітницьких заходів, зокрема говорили і про національний правопросвітницький проект Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!».

Під час онлайн-скайп зв’язоку з фахівцями Першого і Другого криворізьких місцевих центрів та регіональними активістами громадянського суспільства обмінялися досвідом з правозахисту.

Загалом проведення подібних заходів підвищує компетентність правничої спільноти, тому учасники круглого столу домовилися і в майбутньому застосовувати такий формат комунікації.

received 1483999021680201received 1484003051679798

Нагадуємо про те, що отримати консультацію або допомогу з будь-якого цивільного або адміністративного питання, а також звернутися по представництво у суді можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів:

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:    
  kyiv1.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Другий київський місцевий центр

Адреса: вул. Ділова (Димитрова), 14Б 
Телефон: 287-44-27 
Електронна адреса:    
  kyiv2.kyiv@legalaid.kiev.ua

       

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:    
  kyiv3.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:    
  kyiv4.kyiv@legalaid.kiev.ua

За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103 завжди можна отримати інформацію щодо того, хто має право на безоплатну правову допомогу, можливості та порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій Україні або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).