назад

Представник Першого львівського місцевого центру була учасником дискусії з питань правового становища полонених українців

1 Centr dysrusiya13 жовтня 2017 року начальник відділу надання правової інформації та консультацій Першого львівського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Христина Калинович взяла участь в дискусії з питань правового становища полонених українців, які знаходяться на Сході України, у Криму та в тюрмах Російської Федерації.

В дискусії, що проходила на юридичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка, також взяли участь: Ю. Яценко – юрист, громадський діяч, активіст Революції Гідності, радник Міністра закордонних справ України, політв’язень Російської Федерації; Х. Ковцун – регіональний представник ГО «Юридична сотня» у Львівській області, координатор проекту з моніторингу стану дотримання гарантії заборони застосування тортур до осіб, які потрапили в полон у зв’язку з війною на Сході України, за підтримки ОБСЄ; С. Різник – доцент кафедри конституційного права, заступник декана юридичного факультету ЛНУ імені Івана Франка; В. Шамрай – головний спеціаліст у Львівській області Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції; С. Добрянський – доцент кафедри теорії та філософії права ЛНУ імені Івана Франка; Т. Жидачек – старший юрист АО “ЮФ “Марусяк і партнери” та студенти-правники.

1 Centr dyskusiya2

Учасники заходу провели насичену розмову на тему правового становища полонених українців, які знаходяться на Сході України, у Криму та в тюрмах Російської Федерації. Обговорили можливі шляхи вирішення правових проблем українців, яким довелось пережити таку неволю. Також розмовляли про надання спільної підтримки та допомоги сім’ям полонених.

Водночас, Христина Калинович ознайомила всіх присутніх з проектом “Я МАЮ ПРАВО!”.

За детальною інформацією звертайтесь у Перший львівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Львів, вул. Генерала Чупринки, 71; конт.тел.(032) 237-08-09.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).