назад

Представник Регіонального центру навчається, як допомогти потерпілим від насильства у сім’ї

12347962 893153184086940 3515783956747876374 nСьогодні, 14 грудня, у Києві розпочався дводенний тренінг для менеджерів з якості регіональних центрів з надання БВПД на тему: «Правова допомога потерпілим від насильства в сім’ї».
Чернігівську область представляє начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська.

Метою зазначеного тренінгу є допомога його учасникам у розвитку навичок роботи з такими вразливими категоріями осіб, як потерпілі від домашнього насильства. Захід організовано Координаційним центром з надання правової допомоги за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».
Цей тренінг фактично слугує пілотом, на основі якого буде розроблено програму навчання для адвокатів, які залучені до надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Тренінг поводять експерти ГО «Центр «Жіночі перспективи» – психолог Марта Чумало, адвокати Галина Федькович та Христини Кіт.
Протягом двох днів його учасники більше дізнаються про правове регулювання проблеми насильства у сім’ї, ознайомляться із результатами дослідження по характеристиках потерпілих від домашнього насильства та методами роботи з потерпілими від насильства в сім’ї. Учасники зможуть поділитися і власним досвідом роботи з потерпілими від домашнього насильства.
Тренінг розпочався з вітальних слів начальника відділу забезпечення якості безоплатної правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Координаційного центру Вікторії Мітько, експерта проекту з гендерної рівності Полін Ренкін та експерта проекту Іванни Ібрагімової.
«Насильство в сім’ї залишається однією з найбільш поширених форм гендерної дискримінації. Тому тренінг щодо домашнього насильства є ключовим з точки зору посилення спроможності центрів безоплатної правової допомоги відповідати на потреби вразливих верств населення», – наголосила Полін Ренкін.
«На жаль, проблема насилля у сім’ї не перестає бути актуальною», – зазначила Вікторія Мітько. – «До центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги звертаються жертви домашнього насильства, зокрема, жінки, які потребують правового захисту та підтримки. Зазвичай вони знаходяться у досить важкому психологічному стані. Тому робота з такими клієнтами потребує особливих підходів, якими поділяться наші експерти».
Довідково:
Проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні» – проект міжнародної технічної допомоги, що впроваджується протягом 2014 – 2018 рр. Проект фінансується Міністерством закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади, впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги.
Проект має на меті покращення рівного доступу до правосуддя для населення України (особливо представників вразливих верств) шляхом підтримки впровадження системи безоплатної правової допомоги та підвищення рівня обізнаності населення щодо прав на отримання безоплатної правової допомоги.