назад

Представник Регіонального центру взяла участь у моніторинговому візиті до виправної колонії

monitoring kolonija chimber12 лютого 2019 року, на виконання плану проведення моніторингових візитів Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людинипроведено спільний моніторинговий візит до ДУ «Одеська виправна колонія №14».

 

Моніторинговий візит провели представник Уповноваженого в південних областях Олександр Остапенко, регіональний представник в Одеській області Валентин Михайлов, громадський монітор національного превентивного механізму та начальниця відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Чімбер.

Візит відбувся у межах підписаного Меморандуму про співпрацю між Координаційним центром з надання правової допомоги та Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини. Один із напрямків Меморандуму є залучення працівників системи надання безоплатної вторинної правової допомоги до спільних моніторингових візитів до місць несвободи, які здійснюються Національним превентивним механізмом.

Під час проведення конфіденційної бесіди із засудженими Ірина Чімбер надала правові роз’яснення та консультації з питань права на безоплатну вторинну правову допомогу.

Загалом моніторинговою групою відзначаються позитивні зміни у дотримані прав засуджених в установі. Адміністрацією закладу забезпечуються права засуджених на захист, охорону здоров’я, медичне обслуговування, ресоціалізацію через професійне навчання та можливість отримати середню освіту і робітничі професії.

Випадків порушення права засуджених на захист та безоплатну вторинну правову допомогу не виявлено.

monitoring kolonija chimber

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області працює за адресою: м. Одеса, вул. Льва Толстого, 6. Телефон: (048) 726-22-23.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103