назад

Представник Регіонального центру взяла участь у семінарі «Дотримання поліцейськими прав затриманих осіб»

albina kmys 24.01.1924 січня 2019 року Консультативна місія Європейського Союзу з реформування цивільної безпеки України (КМЄС в Україні) та Управління із забезпечення прав людини Національної поліції України провели в Одесі семінар «Дотримання поліцейськими прав затриманих осіб».

Від Регіонального центру участь в семінарі взяла начальниця відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Альбіна Гаврильчик.

В якості експертів на заході виступили представники Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні Саймон Ван Дер Шенк, Георгіос Покас, Мартіна Сефрова, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в південних областях Олександр Остапенко, старший інспектор з особливих доручень Управління із забезпечення прав людини Національної поліції України в Одеській області Іван Рожкован, представник ГО «Віра.Надія.Любов» Тетяна Семікоп.

На заході приділили особливу увагу правам осіб, що позбавлені волі працівниками поліції, а саме: право проінформувати близького родича про затримання, право доступу до адвоката та право доступу до лікаря.

Альбіна Гаврильчик виступила з презентацією та розповіла про Порядок інформування центрів про випадки затримання, наголосила про необхідність негайно після фактичного затримання інформувати Регіональний центр з метою дотримання права на захист.

Фахівчиня центру звернула увагу на необхідність надання часу та місця для проведення конфіденційного побачення адвоката із затриманою особою та зауважила, що відмова від адвоката повинна бути здійснена в присутності адвоката.

albina kmys 24.01.19

albina kmys 24.01.19 1

albina kmys 24.01.19 2

albina kmys 24.01.19 3

Тренінг пройшов в гарній атмосфері, працівники поліції показали гарну підготовку та дізналися багато нової інформації, яка потрібна для забезпечення прав людини в поліцейській діяльності.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області працює за адресою: м. Одеса, вул. Льва Толстого, 6. Телефон: (048) 726-22-23.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.