назад

Представникам органів місцевого самоврядування Лиманського району презентували правничу вікіпедію Wikilegalaid

osadcha vistup wiki29 січня 2019 року представник Доброславського бюро правової допомоги Олена Осадча провела правопросвітницький захід на тему: «Презентація правничої Вікіпедії – Wikilegalaid» серед голів сільських та селищних рад, працівників Лиманської районної державної адміністрації та Лиманської районної ради Одеської області.


«WikiLegalAid» – це довідковo-інформаційна платформа правових консультацій, на якій наразі міститься 1438 консультацій на найактуальніші правові питання, з якими звертаються клієнти до системи БПД. Крім того, у правових консультаціях можна побачити не тільки посилання на нормативні акти, а й зразки процесуальних документів та посилання на судові рішення. Дані консультації постійно оновлюються, створюються нові статті з урахуванням змін законодавства та судової практики, а також потреб суспільства. Спочатку даним ресурсом користувалися лише працівники системи БПД, проте 13 грудня 2018 року базу правових консультацій зробили відкритою, – зазначила фахівчиня бюро. 

Отже, кожен, хто має доступ до мережі Інтернет, може безкоштовно скористатися всією інформацію, що міститься в базі, та зможе не виходячи з дому отримати якісну правову інформацію.


wiki inf

 

Олена Осадча пояснила, що органи місцевого самоврядування також надають первинну правову допомогу, розглядають звернення громадян, тому «WikiLegalAid» буде для них корисною та значно полегшить роботу при наданні відповіді на запитання клієнтів.

 

В межах заходу присутнім продемонстровано, за допомогою яких способів можна знайти бажану консультацію:

  • по-перше, необхідно ввести в пошуковому рядку на головній сторінці «WikiLegalAid» ключове слово або частину слова (корінь слова) і поставити знак «*», що звузить пошук. Пошук видає перелік консультацій, які містяться в базі;
  • по-друге, здійснення пошуку також можливе через структуру категорій «WikiLegalAid» за галузями права. Скориставшись таким шляхом пошуку можна побачити всі галузі права, за якими містяться правові консультації в базі.

osadcha vistup wiki

З метою отримання юридичних консультацій та роз’яснень, а також складення процесуальних документів чи представництва інтересів у суді, звертайтеся до Доброславського бюро правової допомоги, яке розташоване за адресою: смт. Доброслав, вул. Центральна, 75 або за телефоном (04855) 9-16-16.