назад
05.03.12

Представники адвокатури беруть активну участь у підготовці до проведення конкурсу з відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги

Головні управління юстиції відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 р. № 1362 «Про затвердження Порядку і умов проведення конкурсу та вимог до професійного рівня адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги» та згідно з відповідним планом розпочали створювати конкурсні комісії з відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги, залучаючи до участі в них, насамперед, адвокатів.

До участі у конкурсних комісіях за представленням Центру правової реформи і законопроектних робіт при Міністерстві юстиції України та головних управлінь юстиції в АРК, областях, містах Києві та Севастополі залучаються представники всеукраїнських громадських об’єднань (серед яких, зокрема, Спілка адвокатів України, Союз юристів України та Асоціація адвокатів України), а також члени регіональних кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури.

Першу конкурсну комісію створено 1 березня Головним управлінням юстиції у Львівській області. До її складу увійшли п’ять адвокатів, які представляють громадські організації, двоє членів дисциплінарної комісії колегії адвокатів у Львівській області, двоє суддів та п’ять представників органів та установ Міністерства юстиції.

Нагадаємо, що Міністерство юстиції до 1 червня планує провести конкурс з відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги. Відповідно до Плану реалізації у 2012 році постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 р. № 1362 «Про затвердження Порядку і умов проведення конкурсу та вимог до професійного рівня адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги» головні управління юстиції в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі повинні оприлюднити оголошення про проведення конкурсу до 26 березня цього року.