назад

Представники адвокатури та фахівці системи БПД регіону обговорили питання взаємодії при наданні безоплатної правової допомоги мешканцям області

2017 03 24R123 березня 2017 року у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області відбулося засідання круглого столу з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Тематика заходу: «Взаємодія центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та адвокатів при наданні безоплатної правової допомоги та оплата їх послуг».

Окрім представників адвокатури регіону участь у засіданні взяли директори місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги області та працівники структурних підрозділів Регіонального центру.

2017 03 24R2Згідно порядку денного учасники круглого столу розглянули питання щодо порядку залучення адвокатів до надання безоплатної правової допомоги у кримінальному провадженні. Зокрема, йшлося про черговість надання доручень адвокатам у кримінальних справах. Про встановлення та зміну такої черговості поінформувала начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Довганюк. Під час обговорення зазначеного питання присутні також приділили увагу визначенню можливих заходів щодо удосконалення такого порядку.

Як один із можливих інструментів удосконалення системи безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному провадженні планується створення офісів громадського захисту. Наразі, зазначена ініціатива є лише пілотним проектом, який запроваджуватиметься в окремих регіонах країни. Для того, щоб визначити доцільність запровадження такої моделі захисту та ставлення представників адвокатського самоврядування Чернівецької області до цієї ініціативи Регіональним центром було проведено анкетування адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Про результати проведеного опитування, а також про окремі аспекти пілотного проекту щодо створення офісів громадського захисту поінформував директор регіонального центру Аркадій Мунтяну.

2017 03 24R3З врахуванням змін, внесених до форми акта надання безоплатної вторинної правової допомоги та додатків до нього, на засіданні було розглянуто питання щодо порядку прийняття та опрацювання актів надання безоплатної вторинної правової допомоги. Разом з цим, учасники круглого столу приділили увагу питанню щодо оплати послуг адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Детально з цього питання поінформував присутніх заступник начальника відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Михайло Кокошко.

Усі пропозиції адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, що були озвучені під час засідання круглого столу взято до уваги та подальшого опрацювання.

Контактна інформація: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області знаходиться за адресою: місто Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон (0 372) 55 31 38. E-mail: office.chernivtsi@legalaid.gov.ua

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України
на зазначену телефонну лінію є безкоштовними)