назад

Представники антирейдерського штабу надавали правову допомогу аграріям Окнянського та Захарівського районів

mob grupa okni 2В  рамках антирейдерської кампанії Міністерства юстиції, 20 вересня 2017 року на базі Окнянської районної державної адміністрації відбулась зустріч керівництва Головного територіального управління в Одеській області та безоплатної вторинної правової допомоги з землевласниками та землекористувачами Окнянського та Захарівського районів. Мета заходу –   надання правової допомоги місцевим аграріям щодо захисту їх майнових прав, протидія рейдерським атакам на сільськогосподарські угіддя.

В заході взяли участь начальник головного територіального управління юстиції в Одеській області Микола Станіщук, заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації –  начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Одеській області Юрій Чердинцев, директор Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мерзляков, голова Окнянської районної державної адміністрації Олександр Безименко, місцеві аграрії  (12 чоловік) та засоби масової інформації.

Сергій Мерзляков нагадав учасникам зустрічі, що кожен громадянин має право отримати безоплатну правову допомогу — консультації та роз’яснення в Подільському місцевого центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги або його структурних підрозділах — бюро правової допомоги, які функціонують в кожному районному центрі. Окрім того, жителі віддалених сіл мають можливість проконсультуватися у юриста БПД під час роботи мобільних консультативних пунктів, які виїжджають  в сільські населені пункти.  

mob grupa okni 3

mob grupa okni 2

Микола Станіщук повідомив, що створення антирейдерських аграрних штабів, до складу яких  увійшли представники Міністерства юстиції, обласних державних адміністрацій, правоохоронних органів, прокуратури, Держгеокадастру та громадськості, пов’язано із зростанням рейдерських атак на сільськогосподарські угіддя. Ініціатором створення таких штабів виступило Міністерство юстиції України, за підтримки Кабінету міністрів України.

mob grupa okni 5

Представники ГТУЮ в Одеській області, Подільського місцевого центру з надання БВПД надали землевласникам та землекористувачам правові консультації, які стосувались вирішення проблеми подвійної реєстрації договорів оренди землі, порядку розірвання договору оренди землі (в тому числі і дострокове), чинність укладеного договору у разі смерті орендодавця та зміни землевласника, розмір судового збору майнового та немайнового характеру для фізичних та юридичних осіб.  Правники розповіли присутнім фермерам та орендарям алгоритм дій, що необхідно робити у разі будь-яких незаконних спроб захоплення їх землі або урожаю.

Представники Подільського місцевого центру з надання БВПД надали інформаційні буклети “Безоплатна правова допомога в Україні”, “Безоплатна передача земельної ділянки” та повідомили номери телефонів “гарячої лінії” регіонального оперативного штабу для боротьби з аграрним рейдерством в Одеській області:

– Головне управління Національної поліції в Одеській області:

(048) 779 40 61, 779 46 91 або 102 (цілодобово)

– Головне територіальне управління юстиції в Одеській області:

 (048) 705-18-21 (пн-чт з 09.00-18.00, пт з 09.00-16.45, обід з 13.00 по 13.45).

 Нагадуємо, що безоплатну правову допомогу можна отримати в Подільському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: м. Подільськ, вул. Соборна, 194 а.