назад

Представники Конотопського місцевого центру взяли участь у інформаційних заходах від Представництва ЄЄ у Конотопі

KoM 171207 01З  4 по 6 грудня делегація Представництва Європейського Союзу в Україні відвідала Сумську область з офіційним візитом. У рамках візиту було проведено низку інформаційних заходів в Сумах та в Конотопі. Директор центру Олександр Муха,головний спеціаліст відділу правопросвітництва Оксана Козіна  взяли участь у публічній дискусії для молоді, активістів та представників громадських організацій.

Радник з питань політики Представництва ЄС в Україні Піт Блонд розповів про пріоритети ЄС в Україні, а також про програми, проекти, інформаційні ресурси та можливості співпраці.Зокрема він зазначив, що головними завданнями в діяльності Представництва є сприяння розвитку політичних та економічних зв’язків між Україною та Європейським Союзом шляхом підтримання ефективного діалогу з урядовими установами та підвищення поінформованості про Європейський Союз, його установи та програми;відстеження впровадження Угоди про партнерство та співробітництво між Україною та ЄС; інформування громадськісті щодо розвитку Європейського Союзу, роз’яснення та відстоювання окремих аспектів політики ЄС; участь у впровадженні програм зовнішньої допомоги Європейського Союзу.

KoM 171207 02

KoM 171207 03

KoM 171207 04

За підтримки Посольства ЄС в Україні пройшла неформальна зустріч за кавою Піта Блонда із представниками громадських організацій. Заступник директора Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Волік та представники  громадських організацій обмінялися думками щодо різних аспектів суспільного життя в місті та країні, хоча, при цьому Представництво ЄС в Україні не підтримує жодну із політичних сил і є стороннім спостерігачем, а також, радниками в деяких аспектах життя України. 
Валентина Волік висловила думку, що в сучасних умовах підвищення рівня громадянської активності потребує правового супроводу, тому центр правової допомоги може стати платформою для обговорення проектів різного спрямування та має змогу забезпечити їх правовий супровід.
Дмитро Гланц, голова Конотопського ІТ-кластеру, презентував напрацювання організації за останній рік та ознайомив присутніх, як із успішно реалізованими проектами, так із запланованими в найближчому майбутньому.

KoM 171207 05

KoM 171207 06

Піт Блонд зазначив, що він радий знайомству із громадськими діячами міста та відзначив активну позицію присутніх щодо подальшого розвитку громади міста Конотоп, в тому числі, і через співпрацю із представництвом Європейського Союзу в Україні.

Подібні заходи сприяють розвитку співпраці між громадськими організаціями та залученню інвестицій  для реалізації проектів.

 

Додатково. Захід відбувся в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні». Це серія інформаційно-просвітницьких заходів (вуличних акцій, виставок, семінарів, тренінгів, круглих столів), які Представництво ЄС в Україні проводить в різних містах України. Мета кампанії – поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.