назад
17.04.18

Представники консультативної місії Європейського Союзу завітали до Регіонального центру

DSC 0028

12 квітня 2018 року  Полтаву з черговим робочим візитом відвідали представники консультативної місії Європейського Союзу з питань реформи прокуратури, діяльність якої спрямована на підтримку державних органів України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини. 

Регіональний центр відвідали старший радник з питань прокуратури Гедімінас Бучюнас та спеціалістка з питань реформи прокуратури Альона Решетова – члени мобільної групи, які займаються питанням організації на Полтавщині другого етапу проекту «Інституційна реформа прокуратури». Участь у робочій зустрічі взяли директор Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області Олександр Черчатий, перший заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області Микола Лахижа таначальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Людмила Армеєва.DSC 0013

Проект «Інституційна реформа прокуратури» передбачає участь адвокатів системи БПД у круглих столах з питань реформування правоохоронних органів в Україні. Одним із пріоритетних завдань, які організатори ставлять перед собою під час таких заходів це налагодження співпраці між слідчими, прокурорами, суддями та адвокатами під час кримінального процесу і виявлення проблемних питань у роботі та шляхів їх подолання.DSC 0014

Керівництво Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області поінформували гостей про специфіку діяльності системи безоплатної правової допомоги, розповіли роботу адвокатів у системі, порядок розподілу доручень між ними, особливості їх звітування, оплати праці. Окремо керівники системи БПД області зупинилися на правопросвітницькій діяльності фахівців Регіонального, місцевих центрів та бюро правової допомоги, спрямованої на інформування громадян про їх основні права та механізми захисту.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.