назад

Представники ОБСЄ збирають інформацію, чи достатньо забезпечено право учасників АТО на правову допомогу


181-1Чи збільшилось кількість громадян, які звертаються по безоплатну правову допомогу? Які питання правового характеру найбільше турбують жителів області? Чи достатньо забезпечено право учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб на правову допомогу? Аби отримати відповідь на ці та інші запитання представники ОБСЄ зустрілись із директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадієм Мунтяну та директором Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергієм Мінтенко.

«Кількість громадян, які звертаються до центрів та бюро правової допомоги Чернівецької області, постійно збільшується. Учасники антитерористичної операції та переселенці мають змогу скористатись послугами і юристів, і адвокатів. У разі, якщо вони потребують такої допомоги, ми її забезпечуємо безоплатно», – розповів директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну.

181-2

Представники ОБСЄ дізнались, що найчастіше по безоплатну правову допомогу звертаються малозабезпечені особи, ветерани війни та люди з інвалідністю. Значно рідше – учасники АТО та внутрішньо переміщені особи. Вони потребують допомоги юристів та адвокатів для вирішення питань, повязаних із призначенням пільг, наданням землі, відновленням втрачених документів.

«Чернівці не перше місто, яке ми відвідали. Попередньо мали нагоду зустрітись із фахівцями Вінницького та Хмельницького центрів з надання правової допомоги. Ми збираємо інформацію, на основі якої створюються звіти. До речі, вони є у відкритому доступі», – розповів спостерігач спеціальної моніторингової місії в Україні ОБСЄ Деян Георгіевскі.

181-3

Які зміни варто втілити, щоб покращити доступ до справедливості? Про це також розпитували спостерігачі. Фахівці системи безоплатної правової допомоги озвучили пропозиції і ті питання, які наразі найактуальніші.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).