назад
16.08.17

Представники Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД обговорили питання протидії домашньому насильству на зустрічі у Запоріжжі

гендер 32 серпня 2017 року директор Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД Ліна Сергієва та начальник відділу по роботі з адвокатами Ірина Мазана взяли участь у розширеному засіданні міжвідомчої робочої групи з питань протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, яке проходило у Запоріжжі.

Учасниками заходу стали представники різних відомств та організацій: Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine, Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) в Україні, Українська фундація громадського здоров’я, Запорізька обласна громадська організація «Об’єднання психологів та психоаналітиків «Взаємодія». А також структурні підрозділи Запорізької обласної та міської державної адміністрації, зокрема департаменту соціального захисту населення, служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники громадських організацій, небайдужих до цієї проблемної теми.

Метою зустрічі стала необхідність обговорення актуальних питань з удосконалення системи комплексної соціально-психологічної підтримки сім’ям та особам, що постраждали від домашнього та ґендерно зумовленого насильства.

Члени робочої групи ознайомились з напрацюваннями фахівців Запорізької області та їх методичними рекомендаціями щодо надання допомоги постраждалим від гендерно зумовленого насильства та насильства за ознаками статі.

Дніпровські учасники засідання у свою чергу взяли активну участь у обговоренні зазначених рекомендацій. Дніпряни поділились своїми напрацюваннями щодо розробки стандартних оперативних процедур при наданні правової допомоги особам, які постраждали від насильства за ознакою статі та власним баченням щодо налагодження міжсекторальної взаємодії у Дніпропетровській області з питань ГОН.

У рамках заходу відбулося обговорення створення у Запорізькій області закладів безпечного перебування постраждалих (шелтерів), розвитку сталої моделі взаємодії на основі міжнародних стандартів. Також було підтримано ініціативу  створення Коаліції громадських організацій щодо протидії насильству за ознакою статі.

Правники системи БПД принагідно розповіли про діяльність місцевих центрів з надання БВПД у складі Координаційної ради з питань сімейної та гендерної політики, запобігання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми при Дніпропетровській обласній державній адміністрації. А директор Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД Ліна Сергієва нагадала, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу можна через мережу центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та їх структурні підрозділи – бюро правової допомоги. Де правові послуги надають адвокати та штатні юристи центрів.

Нагадуємо, що Перший дніпропетровський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, тел.(056) 742-82-32, (099) 232-77-89.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

{gallery}news/2017/08/4{/gallery}