назад

Представники Першого одеського місцевого центру з надання БВПД провели правопросвітницькі заходи в закладах освіти та інших установах

pravopr 1Правопросвітницька робота – один із пріоритетних напрямків роботи бюро правової допомоги.

Так, з метою підвищення правової культури, правосвідомості та обізнаності громадян про свої права фахівці Першого одеського місцевого центру з надання БВПД та його відділи – бюро правової допомоги – провели активну правопросвітницьку роботу.

Директор Першого одеського місцевого центру з надання БВПД Євгенія Тітомер разом з головним спеціалістом відділу правової інформації та консультацій Юрієм Ремізенко прийняли участь у семінарі в Одеському міському центрі зайнятості на тему: “Механізм приведення установчих документів у громадських організаціях відповідно до вимог законодавства з метою збереження статусу неприбутковості”.

pravopr 1

Директор центру розповіла про те, що швидко зареєструвати зміни в установчих документах у відповідності до законодавства можна тепер в місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги.


Начальник Білгород-Дністровського бюро правової допомоги Сніжана Пейчева взяла участь у засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування, яке відбулося у Білгород-Дністровській районній раді.

pravopr 2

 

У засідання взяли участь голови сільських рад району, керівники управлінь, відділів, місцевих територіальних органів влади.

За результатами засідання Координаційною радою було прийнято рішення налагодити співпрацю з Білгород-Дністровським бюро правової допомоги та надавати йому сприяння в межах своїх повноважень.


В.о. начальника Біляївського бюро правової допомоги Вікторія Олефір разом з представниками районного центру зайнятості, районного центру соціальної служби для сім”ї, дітей та молоді, управління у справах сім”ї, дітей та молоді провели лекцію для учнів 11 класу Біляївської ЗОШ № 1 на тему “Людина починаеться з добра”. Під час лекції Вікторія Олефір в ході спілкування зі школярами розповіла про систему безоплатної правової допомоги, пояснила окремі статті Конвенції про права дитини та Конституції України, зосередила увагу на необхідності знати свої права, розуміти свої обов’язки та не порушувати права інших.

В Біляївському міськрайонному центрі зайнятості Вікторія Олефір систематично проводить семінари на тему “Безоплатна вторинна правова допомога, порядок її надання”, де розповідає про основні функції бюро, а також про механізм отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

pravopr 3

pravopr 4

Працівники Чорноморського бюро правової допомоги Ганна Стемковська та Марина Кравченко провели лекції на теми: “Актуальні питання призначення субсидій”, “Доступ до безоплатної вторинної правової допомоги” для робітників міських відділень УДППЗУкрпошта”, а також для вчителів на базі міського методичного кабінету відділу освіти Чорноморської міської ради.

pravopr 5 

Про кримінальну відповідальність неповнолітніх розповіли працівники Чорноморського бюро правової допомоги у приміщенні Центральної міської бібліотеки ім. І. Рядченка під час лекції для учнів, вчителів та батьків. Співробітники бюро доповіли всім присутнім про вік, з якого настає кримінальна відповідальність, види злочинів, за які настає кримінальна відповідальність неповнолітніх, санкції, які застосовуються, наведено статистичні дані та інше. Насамкінець присутні отримали інформаційні матеріали про діяльність бюро.

 pravopr 7

Під час здійснення виїзного прийому до ДНЗ “Теплодарський профессійний ліцей” в.о. начальника Теплодарського бюро правової допомоги Лілія Багно провела лекцію на тему: “Законодавство України про права дітей”, де роз’яснила основні права дітей, які затверджені Загальною декларацією прав людини та Конвенцією ООН про права дитини та захист прав людини.

Лілія Багно прийняла участь у заході “Попередження зовнішньої нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми” у приміщенні Теплодарського міського центру зайнятості, проведеного благодійним фондом “Карітас УГКЦ”, де розповіла про основну діяльність бюро правової допомоги.

 pravopr 8

pravopr 9


Спеціалісти Овідіопольського бюро правової допомоги завітали до Овідіопольського НВК загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів — гімназії ім. Т. Шевченка та провели лекцію для учнів на тему: «Права та обов’язки підлітка”.

pravopr 10

 

Після лекції були роздані інформаційні матеріали з інформацією про права дітей.

Згідно меморандуму про співпрацю та плану спільних заходів ДНЗ «Овідіопольського професійно-технічного аграрного училища» та Першого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги на 2016-2017 н.р., спеціалісти Овідіопольського бюро правової допомоги провели лекцію для студентів II курсу на тему: “Юридична відповідальність неповнолітніх”, де розповіли про юридичну відповідальність та її види.

 pravopr 11


За правовими консультаціями громадяни можуть звертатися до Центру, а також зазначених бюро правової допомоги за адресами:


Перший одеський місцевий центр з надання БВПД: м. Одеса, вул. Богдана Хмельницького, 98, тел.: (048) 732-18-37, ел. пошта: odesa1odesa@legalaid.gov.ua

Білгород-Дністровське бюро правової допомоги: м. Білгород-Дністровський, вул. Грецька, 24, перший поверх, каб. №8,9, тел.: (04849) 2-22-25, ел. пошта: bilhorod-dnistrovske@legalaid.od.ua

Біляївське бюро правової допомоги: м. Біляївка, вул. Кіпенка, 6, перший поверх, тел.: (04852) 2-12-22, ел. пошта: biliaivske@legalaid.od.ua

Овідіопольське бюро правової допомоги: смт. Овідіополь, вул. Т. Шевченка, 169, перший поверх, каб. № 105, тел.: (04851) 3-11-11, ел. пошта: ovidiopolske@legalaid.od.ua

Теплодарське бюро правової допомоги: м. Теплодар, вул. Польова, 1, другий поверх, каб. №7, тел.: (048) 709-26-71, ел.пошта: teplodarske@legalaid.od.ua

Чорноморське бюро правової допомоги: м. Чорноморськ, вул. В.Шума, 21, каб. №5, тел.: (048) 796-29-45, ел. пошта: chоrnomorske@legalaid.od.ua

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103