назад

Представники Першого Центру прийняли участь в апаратній нараді Очаківської районної державної адміністрації

{module drygiu_stat8} 14.09.2015 року директор Першого миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олег Матвієнко та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Вікторія Царьова відвідали Очаківський район.

Представники Першого Центру прийняли участь в апаратній нараді Очаківської районної державної адміністрації для сільських та селищних голів Очаківського району, де Вікторія Царьова поінформувала присутніх щодо надання соціальних послуг незахищеним верствам населення та про види правових послуг, які надаються Центром.DSC00351

Під час виступу висвітлено питання юрисдикції Центру, відмічено, що мешканці Березанського, Миколаївського, Новоодеського, Очаківського районів, м. Очаків, Заводського та Центрального районів м. Миколаєва повинні звертатися до Першого миколаївського місцевого центру з питань надання безоплатної вторинної правової допомоги аби скористатися послугами адвокатів для представництва своїх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах.

Було роз’яснено, що разом із зверненням про надання безоплатної вторинної правової допомоги особа повинна подати документи, що підтверджують її належність до однієї з категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Вікторія Царьова зосередила увагу на тому, що безоплатна вторинна правова допомога фактично надається адвокатами, з якими Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області уклав контракти.IMG 20150914 092349 (4)

Після виступу Вікторії Царьової присутні голови сільських та селищних рад Очаківського району цікавилися питаннями доступу до правової допомоги у віддалених населених пунктах, про контактні телефони Центру, про направлення звернень громадян до Центру поштою або електронною поштою тощо, на які відповів директор Центру Олег Матвієнко.

За підсумками проведення наради підписано договір про співпрацю між Першим миколаївським місцевим центром з НБВПД та Очаківською районною державною адміністрацією Миколаївської області метою якого є поширення правових знань серед громадян району та забезпечення реалізації права людини на доступ до безоплатної правової допомоги.