назад
07.12.16

Представники Регіонального центру розказали про систему БВПД педагогам ЗОШ №5

SuR 2016 12 07 ZOSH 17 грудня у рамках «Всеукраїнського тижня права» Наталія ПОСТАВСЬКА, начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області зустрілася  з педагогічним колективом  Сумської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів № 5.

 Під час правовпросвітницького заходу  були розглянуті питання про те, яким чином  кожен громадянин може скористатися правом на правову допомогу (про що зазначено у статті 59 Конституції України) та  де на Сумщині можна отримати  безоплатну первинну та вторинну правову допомогу.   

Начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Регіонального центру  розказала, яким категоріям осіб надається вторинна правова допомога та наголосила на видах таких правових послуг: захисті від звинувачення,здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на таку допомогу в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами і складення документів процесуального характеру. Вона проінформувала про основні  напрямки  діяльності  Регіонального та  місцевих центрів та структурних підрозділів місцевих центрів – бюро правової допомоги.  Під час презентаційного виступу  розглянуто  позитивну динаміку системи БВПД на Україні та її основні здобутки. Зокрема, основною метою системи БВПД у 2016 році стало посилення правової спроможності громад.

SuR 2016 12 07 ZOSH 2Наталія ПОСТАВСЬКА наголосила: «Інформацію про зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави та порядок надання безоплатної правової допомоги, державні гарантії щодо надання безоплатної правової допомоги Ви можете прочитати детальніше у Законі України «Про безоплатну правову допомогу».

Наприкінці зустрічі серед  учасників були поширені буклети «Що  таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?», візитівки Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області та Сумського місцевого центру з надання БВПД.