назад

Представники Регіонального центру та юстиції провели спільну нараду щодо ефективності прийомів сімейної радниці Львівщини

RC radnycia2Перший прийом сімейної радниці Львівщини у 2019-му році відбувся сьогодні, 15 січня, у Другому львівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Поруч з сімейною радницею Надією Філінською-Іваньо з клієнтами спілкувались представники Регіонального центру з надання БВПД, Головного територіального управління юстиції Львівської області та Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Питання запобігання домашнього насильства – потребує взаємодії державних органів, соціальних служб та громадськості, відтак кожен з присутніх допомагав клієнтці у вирішенні питань, що належить до компетенції їхньої структури.

З метою вироблення практики застосування норм законодавства щодо запобігання та протидії домашньому насильству після прийому радниці відбулась нарада, у якій взяли участь директор Регіонального центру з надання БВПД Ігор Микитин, начальник ГТУЮ Тарас Грень, сімейна радниця Надія Філінська-Іваньо, фахівець ЛМЦСССДМ Тарас Ковальчук, директор Другого львівського місцевого центру Уляна Стефак, фахівці ГТУЮ Ольга Шайнога та Наталя Гаполяк-Скірка.

Під час наради кожен з учасників акцентував увагу на важливості комунікації з усіма суб’єктами надання правової допомоги потерпілим від домашнього насильства, зокрема поліцією, психологами, а також органами опіки та піклування.

RC radnycia1

Нагадаємо, прийом сімейної радниці відбувається щовівторка з 10 до 17 год. у Другому львівському місцевогму центрі з надання БВПД за адресою: м. Львів, вул. Винниченка, 30.

Ініціатива «Сімейні радники» – це спільна ініціатива Міністерства юстиції України, державної системи безоплатної правової допомоги та громадськості. Сімейні радники співпрацюють з юристами системи безоплатної правової допомоги, фахівцями державної виконавчої служби Мін’юсту, співробітниками Міністерства соціальної політики, Національної поліції, психологами та іншими представниками державних структур та громадськості.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел./факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).