назад
10.08.17

Представники Шосткинського місцевого центру провели семінар «Молодь: її права та соціальне становлення в Україні»

ShM 2017 08 10 seminar biblioteka  310 серпня інтегратор Шосткинського МЦ Юлія Зацаринна напередодні святкування Міжнародного дня молоді, який відзначається щорічно  12 серпня на базі Шосткинської міської центральної бібліотеки ім. Л.Толстого провела семінар « Молодь: її права та соціальне становлення в Україні».

Відкривши семінар, Юлія Зацаринна повідомила, що ідея Міжнародного дня молоді була запропонована в 1991 році молоддю, яка зібралася в Відні (Австрія) на І сесії Світового молодіжного форуму системи ООН. Форум рекомендував, щоб Міжнародний день молоді було оголошено спеціально для збору коштів, просування та підтримки Фонду молоді ООН у партнерстві з молодіжними організаціями. Рішення про оголошення 12 серпня Міжнародним днем молоді було підтримано на І сесії Світової конференції Міністрів у справах молоді, що проходила в Лісабоні 8-12 серпня 1998 року. Спеціаліст центру розповіла про права молоді, а саме: право на перше робоче місце, охорону здоров’я,  заняття фізичною культурою , спортом, створення молодіжних громадських організацій, право на отримання житла, право на освіту.

ShM 2017 08 10 seminar biblioteka  2

«Молоді громадяни, які звернулися до державної служби зайнятості в пошуках роботи, одержують безоплатну інформацію та професійну консультацію з метою вибору виду діяльності, професії, місця роботи, а також, у разі необхідності, проходять професійну підготовку і перепідготовку», – роз’яснила трудові права молоді фахівець центру.

ShM 2017 08 10 seminar biblioteka  1

Також Юлія Зацаринна розповіла про роботу Шосткинського центру з надання  БВПД, донесла інформацію про те, що з липня цього року запрацював контактний центр БВПД, до якого можна звертатись в телефонному режимі, основним завданням якого є надання правової інформації, консультацій та роз’яснень з правових питань усім, хто звертається на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги.

ShM 2017 08 10 seminar biblioteka  4

Також на базі міської центральної бібліотеки з ініціативи працівників Шосткинського місцевого центру з надання БВПД були організовані книжкові виставки: «Закон і право», «Безоплатна правова допомога – успішна, нова державна інституція» та тематичні полиці «Я громадянин України», «24 серпня – День незалежності України».

ShM 2017 08 10 seminar biblioteka  5

 

Довідково: Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.