назад
16.01.17

Представники Шосткинського МЦ для працівників комунального підприємства « Шосткинського міжрайонного бюро технічної інвентаризації» провели семінар на тему : «Система безоплатної правової допомоги в Україні»

ShM 170116 1   16  січня інтегратори Шосткинського МЦ Ольга  ПРАВОСУД  та Юлія ЗАЦАРИННА для працівників КП «Шосткинське міжрайонне БТІ» провели семінар «Система безоплатної правової допомоги в Україні», а директор місцевого центру Микола ГУДІМА провів робочу зустріч з директором БТІ Ольгою ЛАВРИНЕНКО щодо актуальних змін в законодавстві про безоплатну правову допомогу.

Відкривши семінар, інтегратор центру Ольга ПРАВОСУД розповіла про основні етапи розвитку системи безоплатної правової допомоги, повноваження та структуру Координаційного центру з надання правової допомоги, Регіонального центру з надання БВПД, місцевого центру та бюро правової допомоги та пояснила присутнім, що таке безоплатна правова допомога та назвала її види, перелічила коло суб’єктів, які мають право на безоплатну правову допомогу, розповіла про порядок надання громадянам безоплатної первинної та забезпечення доступу до вторинної правової допомоги.

ShM 170116 2

В ході семінару Юлія ЗАЦАРИННА ознайомила присутніх з напрямками роботи місцевого центру, зупинилася на роз’ясненні Закону України “Про безоплатну правову допомогу” в частині її надання соціально незахищеним верствам населення у цивільних та адміністративних справах, та переліку  документів, які необхідні при зверненні до центру.

 ShM 170116 7

Директор Шосткинського МЦ Микола ГУДІМА провів робочу зустріч з директором КП «Шосткинське міжрайонне БТІ» Ольгою ЛАВРИНЕНКО . В ході зустрічі  директор центру розповів про актуальні зміни в Законі Україні « Про безоплатну правову допомогу» , в частині розширення кола осіб, які мають право на всі види правових послуг, підвищення порогу малозабезпеченості тощо.

 

– Проведення постійних інформаційно-роз’яснювальних та комунікативних заходів для працівників підприємств інших форм власності є частиною правопросвітницької роботи. В ході такої форми роботи все більше людей мають змогу дізнатися про систему безоплатної правової допомоги, ознайомитися з новелами законодавстві у сфері безоплатної правової допомоги,- зазначив директор місцевого центру Микола ГУДІМА.