назад

Представники Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали Одещину

Stryi Odesa1Упродовж 9 – 11 жовтня 2017 року на території гостинної Одещини з візитом перебувала частина команди Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: директор Марія Николаїшин, заступник начальника Дрогобицького бюро правової допомоги Петро Габрівський, головний спеціаліст Миколаївського бюро правової допомоги Тарас Сагайдак та заступник начальника Сколівського бюро правової допомоги Віра Андрейків.

Мета поїздки – обмін кращими формами та методами роботи між місцевими центрами та бюро правової допомоги.

Так, 9 жовтня фахівці Стрийського місцевого центру провели робочі зустрічі із представниками Першого одеського місцевого центру, а також відвідали Білгород-Дністровське бюро правової допомоги.

Як зазначила Марія Николаїшин, під час ділових зустрічей дізналися чимало нового: про взаємодію працівників із клієнтами, про форми донесення інформації до цільових категорій.

10 жовтня спільні зусилля працівників Біляївського, Теплодарського бюро правової допомоги та Стрийського місцевого центру були спрямовані на проведення акції «Правовий десант». У рамках цього заходу у Біляївці відбулося експрес-консультування громадян, вуличне інформування про діяльність системи БПД та вуличне навчання, у Теплодарі – вуличне інформування.

Корисною для фахівців Стрийського місцевого центру була інформація від колеги із Теплодарського бюро правової допомоги, яка розповіла про затверджену Програму правової допомоги, цільову аудиторію бюро правової допомоги та методи роботи із нею.

Stryi Odesa2

11 жовтня працівники Стрийського місцевого центру побували на презентації “Як органи місцевого самоврядування і держава можуть відповісти на правові потреби громад?”. Цей захід організувала Одеська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа з метою поширення позитивного досвіду взаємодії центрів з надання БВПД, органів місцевого самоврядування та громадських організацій, зокрема у розроблені, прийнятті та реалізації місцевих програм надання безоплатної правової допомоги, а також у пошуку дієвих механізмів вирішення проблемних питань, що виникають в процесі такої роботи.

Нагадаємо, за інформацією з питань отримання правової допомоги звертайтесь у Стрийський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Стрий, вул. О. Бачинської, 1А; конт. тел. (0245)7-01-44.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел./факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).