назад

Представники системи безоплатної правової допомоги провели семінар для учасників замісної підтримувальної терапії

19191150 1538684852848195 1387045072 n



26 червня відзначається Міжнародний день боротьби з вживанням наркотиків та їх незаконним обігом. Цього ж дня по всьому світу пройдуть щорічні глобальні акції  Support. Do not Punish (Підтримка, а не покарання), спрямовані на зміну каральних законів, пом’якшення їх і скасування, забезпечення доступу до послуг зменшення шкоди, що зберігають життя і здоров’я людей, які вживають наркотики.





 

       В рамках співпраці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях з Благодійною організацією «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя», які опікуються вразливими верствами населення, серед яких є люди, що живуть з ВІЛ-інфекцією, вживають наркотики або приймають замісну підтримувальну терапію, 16 червня 2017 року в КУ «Запорізький обласний клінічний наркологічний диспансер» відбувся семінар на тему «Право учасників замісної підтримувальної терапії на отримання безоплатної правової допомоги».

       Інформаційне заняття було організовано та проведено завдяки регіональному координатору по ЗПТ в Запорізькій області, члену Євразійської мережі людей, що вживають наркотики ЕСЛУН Денису Коршунову.

       В семінарі прийняли участь директор Другого запорізького міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Вітько та адвокат системи БПД Руслан Балковий.

       Під час заходу адвокатом було роз’яснено учасникам замісної підтримувальної терапії (ЗПТ) щодо права на безоплатну правову допомогу в кримінальному провадженні, а саме про право на безоплатного адвоката під час затримання (як вести себе під час затримання та про порядок призначення адвоката при затриманні).

      IMG 20170616 082907 Крім того, Руслан Балковий під час відповідей на питання учасників ЗПТ, надав роз’яснення з приводу того, в яких випадках, відповідно до Кримінально процесуального кодексу України, обов’язкова участь захисника у кримінальному провадженні.

       Директором другого запорізького міського центру з надання безоплатної правової допомоги учасникам семінару було надано роз’яснення щодо права на безоплатну правову допомогу в цивільних та адміністративних справах.IMG 20170616 084826

     


    Також Сергій Вітько поінформував слухачів інформаційного заняття про наслідки відмови особи, яка керує транспортним засобом, від проходження, відповідно до встановленого порядку, огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

       Впродовж наступного тижня подібні інформаційні заняття на тему «Право учасників замісної підтримувальної терапії на отримання безоплатної правової допомоги» буде проведено на сайтах ЗПТ лікувальних установ Мелітополя та Бердянську.

 

За безоплатною правовою допомогою, роз’ясненнями законодавства та юридичними консультаціями звертайтеся до Другого запорізького місцевого центру з  надання БВПД:

  • адреса: 69044, м. Запоріжжя, майдан Профспілок, 5 
  • телефони: 099-045-00-79, 097-254-71-12, (061) 239-07-07
  • режим роботи: пн.- пт. 9:00 – 18:00, сб.-нд. – вихідні дні
  • електронна пошта:   zaporizhya2.zaporizhya@legalaid.zp.ua