назад

Представники системи безоплатної правової допомоги прийняли участь у зустрічі з громадськістю генерального директора Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності

directorat 622 червня 2018 року генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції України Владислав Власюк зустрівся з громадськістю в Одеській національній бібліотеці ім. М.С. Грушевського.

В заході взяли участь представники Головного територіального управління юстиції в Одеській області, безоплатної вторинної правової допомоги, Одеської обласної державної адміністрації, громадські організації та благодійні фонди.

«На сьогоднішній день реалізація проекту «Я маю право!» надає змогу визначити потреби в напрямках правових знань людей, які будуть враховані в майбутньому», – зазначив Владислав Власюк.

directorat 9

Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги активно приймають участь у реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!»: фахівці проводять численні правопросвітницькі заходи, здійснюють виїзди мобільних та дистанційних пунктів консультування, поширюють інформаційні матеріали у ЗМІ та серед партнерів, проводять інформаційну кампанію та заходи з підвищення юридичної грамотності громадян.

«Сьогодні я бачу серед присутніх багато тих, з ким ми активно співпрацюємо. Ми постійно працюємо над тим, щоб якомога більше людей мали змогу отримати вторинну правову допомогу», – підкреслила директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області Світлана Клішина.

directorat 1

Під час заходу обмінялися досвідом щодо покращення роботи та взаємодії з державними органами у межах проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

directorat 2

directorat 12

directorat 3

directorat 6

Довідково.

Загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів.

Наша мета – підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Це масштабна реформа правової свідомості, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави.

Ми не лише інформуємо громадян про їхні права, а й навчаємо їх, як ці права захищати. Ми даємо чіткі й зрозумілі поради, як діяти, коли твої права порушують. Ми доводимо, що держава може бути твоїм партнером, і встановлюємо рівність перед законом для кожного українця.

Одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному.