назад

Представники системи безоплатної правової допомоги зустрілися з учасниками замісної підтримувальної терапії

20170922 093511В рамках співпраці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях з Благодійною організацією «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя», які опікуються вразливими верствами населення, серед яких є люди, що живуть з ВІЛ-інфекцією, вживають наркотики або приймають замісну підтримувальну терапію, 22 вересня 2017 року в КУ «Запорізький обласний клінічний наркологічний диспансер» відбувся семінар на тему «Право учасників замісної підтримувальної терапії на отримання безоплатної правової допомоги».

       



 


         Інформаційне заняття було організовано та проведено завдяки регіональному координатору по замісній підтримувальній терапії в Запорізькій області, члену Євразійської мережі людей, що вживають наркотики ЕСЛУН Денису Коршунову.

           20170922 092547В семінарі прийняли участь начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Олександр Гришин та начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації у Запорізькій області Олена Качура.

       Під час заходу представники РЦ роз’яснили учасникам замісної підтримувальної терапії (ЗПТ) щодо права на безоплатну правову допомогу в кримінальному провадженні, а саме про право на безоплатного адвоката під час затримання (як вести себе під час затримання та про порядок призначення адвоката при затриманні).

       Крім того, Олександр Гришин під час відповідей на питання учасників ЗПТ, надав роз’яснення з приводу того, в яких випадках, відповідно до Кримінально процесуального кодексу України, обов’язкова участь захисника у кримінальному провадженні.

        Олена Качура учасникам семінару надала роз’яснення щодо права на безоплатну правову допомогу в цивільних та адміністративних справах. Одразу виникли питання, що відносилися до сімейного права, а саме щодо поновлення батьківських прав та визначення місця проживання дитини.20170922 092635

       Також було обговорено наслідки відмови особи, яка керує транспортним засобом, від проходження, відповідно до встановленого порядку, огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до центрів з надання безоплатної правової допомоги:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях

Запорізька область:

м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 8 поверх

Донецька область:

м. Маріуполь, вул. Зелінського, буд. 27а

ел.адреса:     office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua