назад
31.07.18

Представники системи БПД Чернігівщини взяли участь у робочій групі з обговорення ідентифікації випадків гендерної дискримінації

38085468 1760224887348839 3242262745801818112 n30 липня на запрошення Громадської організації “Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем” за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога» у Києві відбулося засідання робочої групи з обговорення проекту методичних рекомендацій для правників. Даний документ планується для розповсюдження серед адвокатів та працівників Центрів безоплатної правової допомоги щодо ідентифікації випадків гендерної дискримінації та надання допомоги постраждалим.

Участь роботі групи взяли: Олеся Пирковська – заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області та Юлія Бойко – начальник відділу правової інформації та консультацій Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Порушені в ході заходу питання стосувалися гарантій захисту прав клієнтів у спорах, що виникають із цивільних, сімейних, трудових правовідносин, тонкощі захисту прав постраждалих у кримінальних справах.

За результатами плідної роботи учасники робочої групи обговорили поняття гендерної дискримінації за національним та міжнародним законодавством, обмінялися власним практичним досвідом та визнали пріоритетність у внесенні змін до профільного законодавства.