назад
28.10.16

Представники системи БПД провели низку зустрічей з суб’єктами надання первинної правової допомоги

453ыва27-28 жовтня 2016 року, фахівці Петрівського, Світловодського, а також Олександрівського бюро правової допомоги провели робочі зустрічі з представниками державних установ та внутрішньо переміщеними особами.
28 жовтня 2016 року в приміщенні управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації відбулась робоча зустріч з працівниками управління на тему «Доступ до правової допомоги внутрішньо переміщених осіб».
Участь в обговоренні проблемних питань, які мають місце в роботі працівників управління соціального захисту з ВПО, взяв заступник начальника відділу Петрівського бюро правової допомоги Олександрійського  місцевого центру з надання БВПД Віталій Турбаєвський.
Присутніх цікавили питання змін до законодавства щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб, питання призначення (відновлення) соціальних виплат та працевлаштування переселенців.
 «Довідка ВПО тепер безстрокова і підтверджувати свій статус кожні півроку непотрібно. Також скасована необхідність ставити штамп міграційної служби на довідці ВПО» –  наголосив Віталій Турбаєвський.
27 жовтня 2016 року заступник начальника відділу Світловодське бюро правової допомоги Алла Мирошник провела зустріч з працівниками управління соціального захисту населення Світловодської районної державної адміністрації та внутрішньо переміщеними особами з населених пунктів Скелівка, Захарівка та Микільське.
 
345ыва
 
Алла Мирошник звернула увагу на те, що Уряд від 8 червня 2016 року удосконалив систему призначення (відновлення) та здійснення контролю за соціальними виплатами ВПО постановою «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам». Якою передбачено перевірку відомостей, наведених у довідці щодо місця проживання та складання акту обстеження  матеріально-побутових умов сім’ї структурними підрозділами установ соціального захисту населення. 
Серед інших тем, що розглядалися на зустрічі, були обговорення питань та подальші кроки, пов’язані з наданням правової допомоги внутрішньо переміщеним особам в центрах та бюро правової допомоги.
За результатами зустрічей сторони домовились про необхідність проведення в подальшому спільних заходів та обговорення питань, пов’язаних з підписанням меморандумів про співпрацю.
До Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутися за адресою:
м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18.
Тел.: (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Адреси бюро правової допомоги:
Знам’янське бюро правової допомоги
м. Знам’янка, вул. Героїв Крут, 9
Олександрівське бюро правової допомоги
смт Олександрівка, вул. Незалежності України, 63
Онуфріївське бюро правової допомоги
смт Онуфріївка, вул. Графа Толстого, 68
Петрівське бюро правової допомоги
смт Петрове, вул. Центральна, 21
Світловодське бюро правової допомоги
м. Світловодськ, вул. Павлівська, 13-А
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.