назад
21.07.17

Представники системи БВПД Сумщини та СумДУ працювали над впровадженням гендерних підходів

IMG 4425Чи задумувалися ви коли-небудь стосовно присутності у власній свідомості ряду гендерних стереотипів? Адже наявність останніх може суттєво впливати не лише на формування особистості, як частини соціуму, а й на процес трудової діяльності. Саме над виявлення гендерних стереотипів і працювали представники центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги Сумщини під компетентним наглядом професійних тренерів – працівників Сумського державного університету в межах спільного заходу на тему “Впровадження гендерних підходів в системі безоплатної вторинної правової допомоги”, що пройшов у формі гендерного спортивного орієнтування.

Робота проводилася в формі марафону, під час якого колектив ділився на команди (переважно жіночі та чоловічі). Вони переміщалися від станції до станції, виконуючи різні завдання: пригадували рецепт манної каші, розпізнавали стать особи на малюнку за формою зачіски, описували загальні характеристики представників жіночої та чоловічої статі відповідно власного бачення, розгадували кросворди, одягали ляльку на швидкість і т. д.

IMG 4452

“Такий захід є одним із кроків для становлення колективу БВПД Сумської області, як єдиного організму. Ми – команда. І кожен її представник має знати, що завжди може розраховувати на підтримку з боку колег”, – зауважила заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Валентина Волобуєва.

IMG 5271

Наприкінці заходу тренери розібрали з колективом помилки, котрі були допущенні при виконанні завдань, що допомогло звільнитися від стереотипного бачення реальності.

IMG 5367

Нагадаємо, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області тісно співпрацює з Сумським державним університетом у межах Меморандуму, підписаного сторонами 15 червня 2017 року.