назад

Представники Уповноваженого ВРУ з прав людини та монітор НПМ відвідали Регіональний центр з надання БВПД

115 грудня директор Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Марина Єлисєєва зустрілась з монітором НПМ Валерієм Грець та регіональними представником та координатором Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини – Лілією Афанасіаді та Оксаною Тропіною.

Під час робочої зустрічі учасники підвели підсумки роботи за IV квартал 2017 року та обговорили план роботи на наступний рік.

Слід зазначити, що Регіональний центр майже два роки співпрацює з представництвом Уповноваженого ВР України з прав людини в Херсонській області та більше року – з моніторами НПМ.

Тож тісне співробітництво та взаємовплив цих інституцій дозволяє вирішувати проблемні питання, зокрема, здійснювати моніторинг додержання конституційних прав і свобод людини; вживати заходів щодо реалізації положень Факультативного протоколу до Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання, проводити спільні заходи тощо.

1

Довідка. Національний превентивний механізм (НПМ) – незалежний національний орган, спрямований на регулярний моніторинг місць несвободи (психіатричних закладів, дитячих будинків-інтернатів, геріатричних закладів, в’язниць, СІЗО тощо) для запобігання жорстокому поводженню з людьми, які там утримуються. На сьогодні НПМ функціонує у 44 країнах світу.