назад
27.08.15

Представники відокремлених підрозділів ГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» провели зустріч у столиці

11944877 693923897375347 812768406 nУчора у Києві відбулася робоча зустріч керівників та членів відокремлених підрозділів ГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу», що мала на меті обговорення організаційних питань проведення спільних круглих столів із представниками зазначеного адвокатського об’єднання, регіональних та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та органів адвокатського самоврядування у регіонах.

Проведення зазначених круглих столів заплановане впродовж вересня поточного року. Серед означеного кола питань до обговорення в рамках цих заходів – окремі аспекти професійної етики адвокатів у зв’язку із забезпеченням надання безоплатної  вторинної правової допомоги  з 1 липня 2015 року у цивільному та адміністративному процесах; роль адвокатів системи БПД у наданні такої допомоги  біженцям та внутрішньо переміщеним особам; проблемні питання, що виникають у адвокатів під час надання безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема, у зв’язку з забезпеченням надання адвокатами правової допомоги засудженим особам. Також обговорюватиметься планування заходів щодо розроблення стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги в цивільних та адміністративних справах, а також можливості проведення інформаційної кампанії серед адвокатської спільноти з метою залучення адвокатів до роботи в системі безоплатної правової допомоги. Крім того, у рамках круглих столів розглядатиметься можливість залучення адвокатів до надання безоплатної первинної правової допомоги органами місцевого самоврядування шляхом укладання з ними договорів на постійній або тимчасовій основі та ін.

Ознайомитися зі списком учасників зустрічі

Захід відбувся за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

IMG 1776

IMG 1743

IMG 1782

IMG 1737

ДОВІДКОВО:
ГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» є об’єднанням громадян, які здійснюють адвокатську та правозахисну діяльність, створене з метою захисту законних професійних, соціальних, економічних та інших спільних інтересів.

Членами об’єднання можуть бути адвокати, які надають безоплатну правову допомогу, у тому числі ті, які надають таку допомогу pro bono, та які своєю активною діяльністю сприяють реалізації мети та завдань об’єднання.

У 24 областях та місті Києві функціонують відокремлені підрозділи об’єднання, до якого входять понад 1000 адвокатів.

Голова об’єднання – адвокат Вікторія Мітько.

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter