назад

Представники Южненського бюро правової допомоги провели правову гру для дітей

pravova gra Yuzhne 322 червня 2018 року представники Южненського бюро правової допомоги та Южненського міського відділу ДРАЦС завітали до благодійної організації «Острів надії», де провели правову гру для дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

На початку заходу головний спеціаліст бюро Світлана Самойлова ознайомила дітей з головними положеннями Конвенції ООН Про права дитини та розповіла, що Конвенція є першим і основним міжнародно-правовим документом обов’язкового характеру, присвяченим широкому спектру прав дитини. 

Під час заходу фахівчиня Бюро розповіла, що Конвенція містить повний перелік прав дитини, та запропонувала кожному з учасників гри намалювати свою долоню та написати право, яке, на його думку, є найбільш важливим.

Оскільки права однієї людини дуже тісно переплітаються з обов’язками іншої, дітям також було роз’яснено, наскільки важливим є не тільки вміння користуватись та захищати свої права, а й дотримуватись прав інших, зокрема шляхом виконання певних обов’язків.

pravova gra Yuzhne 2

pravova gra Yuzhne 5

pravova gra Yuzhne 4

Отже, обов’язки дитини, як і її права – є важливими складовими життя кожного хлопчика та дівчинки. У зв’язку з чим, фахівці розповіли дітям про наслідки невиконання своїх обов’язків.

Так, відповідно до статті 68 Конституції України, кожен зобов’язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей. Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності.

Головний спеціаліст Южненського міського відділу ДРАЦС ГТУЮ в Одеській області Ольга Мартинюк розповіла про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!» та розповсюдила серед учасників гри інформаційні матеріали, розроблені в межах проекту.

По завершенні заходу дітям розповіли про їхнє право на безоплатну правову допомогу та можливості реалізації своїх прав.

За правовими роз’ясненнями та консультаціями можна звертатися до Южненського бюро правової допомоги за адресою: м. Южне, вул. Т.Шевченка, 7. Тел:  (048)422-25-76, (048)422-40-20.