назад

Представниця громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у Сумах Наталія Єсіна взяла участь в створенні книги «Знедолені? Нездоланні»

IMG 391419 липня у Сумському обласному прес-клубі відбулася презентація другої книги збірки «Знедолені? Нездоланні» за участі голови Сумського обласного прес-клуб, співавтора видання Алли Федорини та помічниці координатора громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у Сумах, героїні одного з нарисів  – Наталії Єсіної.

Книгу видано за проектом Інституту демократії імені Пилипа Орлика. У ній містяться історії переселенців, а то й цілих родин, які через війну мусили починати життя з нуля в інших містах і селах України.

IMG 3943

Наталія Єсіна – героїня нарису «Я відповідаю за себе» – як ніхто інший знає про долю людей, що вимушено змінили місце проживання, адже до 2014 року вона мешкала в місті Щастя Луганської області. Крім того, в силу своєї професії, Наталія працює з людьми, які теж зазнали переселення та опікується процесом вирішення їхніх проблем.

IMG 3912

«З усієї кількості звернень, що надходять до нас, десь 70% – це саме звернення від людей, що покинули окуповану територію та зону проведення АТО. Найчастіше просять допомогти з соціальних питань, наприклад, вирішити проблему з припиненням нарахування пенсії чи інших соціальних виплат від держави. Звичайно, ми всіма силами допомагаємо їм, бо розуміємо, що залитися зовсім без коштів у чужому місті людина не може. У вирішенні проблем переселенців нам сприяють різні структури, громадські організації та об’єднання», – зазначає вона.

Нагадаємо, що Українська Гельсінська спілка з прав людини тісно співпрацює з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області в межах Меморандуму, котрий офі ційно засвідчує наміри сторін щодо взаємодії.