назад
15.07.16

Представниця Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області навчалася правам людини у Канаді

rybakЗаступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Вероніка Рибак у червні місяці пройшла курс навчання у «Джон Еббот» коледжі м.Монреаль (Канада) з міжнародних прав людини.

В цьому році це вже була 37- а школа з прав людини в якій взяло участь 93 учасники з різних країн світу. З України єдиним представником стала Вероніка Рибак.
В рамках навчання, яке тривало 3,5 тижня учасники вивчали Женевську конвенцію, міжнародні права людей, права ЛГБТ, права людей з обмеженими можливостями, права дітей та інше.
Все навчання проходило за системою «спіралі», яка дає можливість поступово ознайомитися з проблемою і знайти спільні шляхи її вирішення.
В рамках програми кожен учасник написав свій індивідуальний план на 6 місяців щодо ознайомлення громадян своєї країни з їх правами та задля допомоги їм у вирішенні їх правових проблем.
Надалі отримані знання планується передати «інтеграторам» місцевих центрів Чернігівської області задля розвитку системи та удосконалення роботи.1