назад
29.05.12

Прес-конференція, присвячена проведенню Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги

23 травня 2012 року в УНІАН відбулася прес-конференція, присвячена проведенню Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги–2012.

На прес-конференції керівник Центру інформації про права людини Тетяна Печончик повідомила, що в цей день адвокати надаватимуть кваліфіковану правову допомогу тим, хто її найбільше потребує — малозабезпеченим особам, громадським, благодійним та іншим неприбутковим організаціям, а також суб’єктам малого підприємництва.

Виконавчий директор Асоціації правників України Олександра Егерт розповіла, що на сайті pravovadopomoga.org розміщено перелік компаній, що підтримують цю ініціативу. Таким чином люди, які потребують допомоги адвокатів та юристів, зможуть отримати зворотній зв’язок від організації-учасника.

{module Фотогалерея УНІАН}

Виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Аркадій Бущенко повідомив, що в день безоплатної правової допомоги в офісі Омбудсмена консультуватимуть юристи УГСПЛ. Адвокати вестимуть прийом громадян у приміщенні Секретаріату Уповноваженого з прав людини за адресою: вул. Інститутська, 21/8, з 10 до 17 години. Консультації надаватимуться в порядку живої черги.

Серед юридичних фірм, які працюють pro bono, – «Астерс». Як зауважила PR- та маркетинг менеджер юридичної фірми «Астерс» Ольга Пікульська, вони вирішили зосередитися на підтримці юридичних клінік у регіонах. «Юридичні клініки – це хороша майстерня кадрів, вони надають можливість студентам накопичувати практичний досвід. Саме студентство застосує отримані знання в роботі зі зверненнями громадян і стане згодом майбутнім української юриспруденції», – сказала О.Пікульська.

Голова Хмельницької обласної громадської організації «Подільська правова ліга» Андрій Місяць поділився досвідом розвитку культури pro bono у своєму регіоні, зокрема щодо залучення до співпраці адвокатів, які можуть надавати вторинну правову допомогу на безкоштовних засадах. «Нашими партнерами стали представники найуспішніших адвокатських контор міста. На сьогодні свою згоду на співпрацю з нашою організацією на засадах pro bono надали 14 адвокатів», – сказав А.Місяць.

Директор Центру правової реформи і законопроектних робіт при Міністерстві юстиції України Андрій Вишневський розповів, що в Одесі у відповідь на цю важливу подію у сфері захисту прав людини вперше в Україні реалізується безпрецедентна мистецька ініціатива: 25 травня о 15:00 в Одеському музеї західного і східного мистецтва (Італійська зала, 2-й поверх) за адресою: вул. Пушкінська, 9 відкривається виставка живопису і графіки «БПД. Зона доступу». Виставка є громадською ініціативою одеських художників, присвячується адвокатам і фахівцям у галузі права, які виявили добру волю і взяли участь у Всеукраїнському дні безоплатної правової допомоги 25 травня 2012 року. Вхід вільний.

{module Фотогалерея УНІАН (2)}