назад

Про адміністративну та кримінальну відповідальність розповіли фахівці Любарського бюро правової допомоги під час візиту до інтернату

23.09.2016 - internat19 вересня заступник начальника Любарського бюро правової допомоги Наталія Поварчук провела лекцію для вихованців Любарської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат Житомирської обласної ради на тему: «Адміністративна та кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків». Під час лекції заступник начальника Любарського бюро розповіла як захиститися і не стати жертвою насильства в школі, на вулиці, яка відповідальність передбачена законом у разі вчинення агресії щодо неповнолітніх і про право на захист.

Як зазначила Наталія Поварчук, саме під час «живого» спілкування діти мали можливість отримати відповіді на питання, які їх турбують, а їх було чимало. Зокрема, вихованців цікавило, що саме передбачає надання безоплатної вторинної правової допомоги, як уникнути конфліктних ситуацій в молодіжному оточенні, наслідки втечі з інтернату.
«Подібні заходи ми плануємо проводимо постійно. Їх мета – попередження правопорушень, недопущення самовільних відходів дітей із спеціальних виховних установ, – відмітила Наталія Поварчук. – На підлітків подібні лекції позитивно впливають і дають відповіді на багато їх питань, приміром, відповідальність за здійснення протиправних дій».