назад

Про актуальні правові проблеми мешканців Львівщини говорили під час візиту директора Координаційного центру до Львова

RC Bonuk2Під час візиту 11 червня до Львова директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк зустрівся з колективами Регіонального та Львівських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Олексій Бонюк обговорив з директором Регіонального центру Ігорем Микитиним та командою Центрів з надання БВПД Львівщини питання підвищення ефективності надання правової допомоги в регіоні, стандартів якості надання правових послуг адвокатами та фахівцями відділів представництв.

Директор Координаційного центру звернув увагу на вироблення нових критеріїв для проведення моніторингу якості надання БВПД у кримінальних, цивільних та адміністративних справах.

RC Bonuk1

Також Олексій Бонюк ознайомився з роботою Другого львівського місцевого центру, на базі якого проводяться навчальні тренінги та семінари для фахівців системи безоплатної правової допомоги Львівщини.

Упродовж зустрічі фахівці Центрів ділилися досягненнями у наданні правової допомоги на Львівщині, успішними практиками захисту та представництва інтересів соціально вразливих осіб, а також проблемами, з якими найчастіше звертаються мешканці міста та регіону.

RC Bonuk3

Так, за січень – травень 2018 року за правовою допомогою до місцевих центрів та бюро правової допомоги звернулося понад 13 тис. клієнтів. Близько 1,2 тисяч осіб потребували допомоги адвоката для представлення інтересів у суді та складення процесуальних документів.

За цей період 1,5 тисячі жителів Львова та області отримали безоплатну правову допомогу як затримані або обвинувачені у кримінальних провадженнях.

Нагадаємо, сьогодні у Львові відбулось офіційне відкриття Правового клубу «PRAVOKATOR», який співпрацюватиме з правниками Волинської, Рівненської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Закарпатської областей, за участі Міністра юстиції України Павла Петренка, народної депутатки Ірини Луценко, директора програмної ініціативи “Права людини і правосуддя” Міжнародного фонду «Відродження» Романа Романова, директорки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Лариси Бізо та директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексія Бонюка.