назад
05.07.17

Про додаткові пільги та гарантії у сфері праці дізналися особи з обмеженими фізичними можливостями

04.07.2017 seminarcentrduk

У рамках Меморандуму про співпрацю із Диканським районним центром зайнятості 04 липня 2017 року головний спеціаліст Диканського бюро правової допомоги Людмила Маценко провела «Семінар за участю осіб з інвалідністю».

Під час заходу фахівець бюро поінформувала присутніх про основні пільги, переваги та гарантії у сфері праці, якими наділені особи з обмеженими фізичними можливостями, у порівнянні зі звичайними працівниками.

У своїх роз’ясненнях Людмила Маценко зазначила, що відповідно до ст. 43 Конституції України кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Статтею 172 Кодексу законів про працю України передбачений обов’язок роботодавців надавати роботу особам з обмеженими фізичними можливостями. При цьому такі працівники мають додаткові пільги та гарантії, а саме: 1) при прийомі на роботу до осіб з обмеженими фізичними можливостями не можна застосовувати випробування; 2) до роботи в нічний час та до надурочних робіт вони можуть залучатися лише за їхньою згодою і за умови, що це не суперечить медичним рекомендаціям; 3) ця категорія працівників має право на більш тривалу щорічну основну відпустку, зокрема, інваліди І та ІІ групи тривалістю 30 календарних днів, інваліди ІІІ групи тривалістю 26 календарних днів.

Після закінчення заходу працював дистанційний пункт доступу до БПД і всі бажаючі мали змогу отримати консультації та роз’яснення з конкретних правових питань.

Додатково інформуємо, що скористатися послугами Диканського бюро правової допомоги можна за адресою: смт. Диканька, вул. Гоголя, 1 (2 поверх), контактний номер телефону (05351) 9-73-53, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).