назад
18.07.17

Про доступ до електронних сервісів Мін’юста говорили у Прилуцькій райдержадміністрації

1 105 липня 2017 року з метою розвитку мережі партнерів та налагодження співпраці із ними головний спеціаліст Прилуцького бюро правової допомоги Тетяна Леута зустрілася із працівниками відділу державної реєстрації Прилуцької райдержадміністрації Оленою Панічевською та Вітою Вегерою щодо забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

В ході зустрічі були обговорені питання доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань через Кабінет електронних сервісів, як один із способів отримання інформації в електронному вигляді.

Одним із важливих елементів національного інформаційного ресурсу України є Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр).

Створення Єдиного державного реєстру забезпечило:
• формування інформаційного фонду з максимально повних, достовірних, захищених, оперативно обновлюваних даних про зареєстрованих юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців;
• передачу даних з Єдиного державного реєстру відповідним органам статистики, державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України для постановки на облік та зняття з обліку юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців;
• отримання даних у порядку взаємообміну інформацією відомчих реєстрів органів статистики, державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України;
• оперативну видачу виписок, довідок, витягів з Єдиного державного реєстру; сумісність з іншими інформаційними системами України.

Відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» Державний реєстр речових прав на нерухоме майно – єдина державна інформаційна система, що забезпечує обробку, збереження та надання відомостей про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження, про об’єкти та суб’єктів таких прав.

Держателем Державного реєстру речових прав на нерухоме майно є Міністерство юстиції України.
Інформація про зареєстровані права на нерухоме майно та їх обтяження, що міститься у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, є відкритою та загальнодоступною.

Для фізичних та юридичних осіб інформація за об’єктом нерухомого майна та суб’єктом речового права надається в електронній формі через офіційний веб-сайт Міністерства юстиції України (https://minjust.gov.ua) за умови ідентифікації такої особи (фізичної або юридичної) з використанням електронного цифрового підпису чи іншого альтернативного засобу ідентифікації особи або в паперовій формі державним реєстратором.

Інформація про зареєстровані права та їх обтяження, отримана в електронній чи паперовій формі за допомогою програмного забезпечення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, має однакову юридичну силу та використовується відповідно до законодавства.

За отриманням консультації та захистом своїх прав мешканцям м. Прилук та Прилуцького району можна звернутись до Прилуцького бюро правової допомоги за адресою: м. Прилуки, вул. Гімназична, буд. 94 або зателефонувати (04637) 5-07-70 чи (04637) 5-03-43, або за єдиним номером системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.