назад
14.05.18

Про доступ до електронних сервісів Мін’юсту говорили у Прилуцькій райдержадміністрації

456543456543456711 травня 2018 року з метою розвитку мережі партнерів та налагодження співпраці головний спеціаліст Прилуцького бюро правової допомоги Дмитро Диміч провів робочу зустріч із працівниками відділу державної реєстрації Прилуцької райдержадміністрації.

В ході зустрічі із начальником відділу загального контролю та інформаційної діяльності апарату РДА Тетяною Мирводою, працівниками Іриною Перепадя та Оленою Салко були обговорені питання розширення доступу до державних реєстрів через Кабінет електронних сервісів Мін’юсту.

У рамках реформ системи реєстрації бізнесу та нерухомості Міністерством юстиції України запроваджено он-лайн сервіси для користувачів відповідних адміністративних послуг.

Вже зараз громадяни, представники юридичних осіб мають можливість отримати послуги он-лайн через кабінет електронних сервісів, яким на цей час вже скористалися понад мільйони раз.

Так, у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень можна скористатись такими послугами:

– отримати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

– перевірити документ, виданий державним реєстратором за допомогою Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

– отримати інформацію про стан розгляду заяви, що була подана державному реєстратору у паперовому вигляді;

– попередньо подати заяву про державну реєстрацію.

У сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, зокрема, можна скористатись такими послугами:

– виконати безкоштовний запит на отримання відомостей про юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

– отримати відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань у вигляді виписки, витягу.

– провести пошук запитів (витягів, випискок).

-подати заяву та електроні документи для проведення наступних реєстраційних дій: – державна реєстрація фізичної особи, яка має намір стати підприємцем; – державна реєстрація юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи за допомогою використання комп’ютерної програми «Реєстраційний портал» .

Отже, усі необхідні дані у вигляді витягів чи виписок, інформації можна отримати в електронній формі через мережу Інтернет.

Переваги такої системи: можливість оплати послуг та відомостей в режимі он-лайн; надання електронному документу статусу офіційного.

Усі отримані документи в електронному вигляді мають такий самий офіційний статус, як і їх паперові аналоги.

На завершення Дмитро Диміч залишив інформаційні буклети системи БПД та «Я маю право !» із зазначенням контактних номерів та адреси Прилуцького бюро правової допомоги для подальшого розповсюдження.

За отриманням консультації та захистом своїх прав звертайтеся до Прилуцького бюро правової допомоги за адресою: м. Прилуки, вул. Гімназична, буд. 94 або зателефонувати (04637) 5-07-70 чи (04637) 5-03-43. Єдиний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103.