назад
03.04.18

Про електронні сервіси Мін´юсту та можливість отримання БПД за допомогою skype-зв’язку розказали жителям Великолепетиського та Новотроїцького районів

1Реальні кроки щодо підвищенні рівня правосвідомості та юридичної грамотності населення роблять останнім часом фахівці Каховського місцевого центру з надання БВПД.

Так, 27 березня 2018 року головний спеціаліст Великолепетиського бюро правової допомоги Юлія Барсук в районному центрі зайнятості провела правопросвітницький захід «Розширення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України».

1

Як показує практика, більшість населення мало обізнане з можливостями роботи електронних сервісів Мін´юсту та користується, традиційно, послугами чиновників.

Про зручність користування таким ресурсом розказала тимчасово безробітним Великолепетиського району Юлія Барсук. Вона ознайомила присутніх з видами послуг, які можна отримати при реєстрації в Кабінеті електронних сервісів. Зокрема, до них відносяться:

  • отримання документів з державних реєстрів Міністерства юстиції України в режимі on-line;
  • реєстраційні дії у державних реєстрах України в електронному вигляді;
  • пошук інформації у державних реєстрах України;
  • користування електронними системами звітності для тих осіб, які здійснюють спеціалізовану професійну діяльність;
  • участь в електронних торгах арештованим майном.

Крім того, фахівець системи БПД пояснила, що Великолепетиське бюро правової допомоги може допомогти всім бажаючим отримати практичні консультації щодо роботи з реєстрами.

Підводячи підсумки роботи, Юлія Барсук зазначила: «Розширюючи коло осіб, які користуються електронними сервісами, ми робимо реальні кроки в підвищенні рівня правосвідомості громадян».

«Співпраця з сільськими бібліотеками – шлях до підвищення юридичної грамотності українців», – впевнена начальник Новотроїцького бюро правової допомоги Світлана Овечкіна, яка того ж дня зустрілась з мешканцями села Одрадівка Новотроїцького району в Одрадівській сільській бібліотеці.

2

3Під час спілкування з правником представники громади дізнались про порядок надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, про можливості використання електронної пошти та skype-зв´язку.

Зокрема, присутніх цікавили питання сімейного права (порядок збільшення розміру аліментів та процедура виконання судового рішення щодо стягнення аліментів); земельного права (порядок внесення змін до договору оренди землі та підстави для розірвання договору оренди земельної ділянки), а також як убезпечити себе та членів своєї родини від шахрайських дій з боку псевдо-фінансових установ. 

Дуже цікавими та доречними під час заходу стали буклети та література правового характеру.

4

 

По закінченні зустрічі учасники обмінялися контактною інформацією, а Світлана Овечкіна порекомендувала присутнім, особливо жителям віддалених сіл, отримувати правову допомогу не тільки в приміщенні бюро, але й за допомогою електронної пошти та skype-зв´язку, детально пояснюючи кожний крок.