назад

Про функціонування, розвиток та очікувані зміни в системі БПД розповідаємо краянам

2017 07 24R120 липня 2017 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну розповів глядачам телеканалу «Чернівецький промінь» про те, як функціонує, розвивається та змінюється система безоплатної правової допомоги регіону.

Зокрема, під час ефіру телепередачі «Діалоги» йшлося про спрямованість державної політики на захист прав громадян, актуальні питання забезпечення прав громадян в Україні та механізми їх захисту, оптимізацію органів юстиції на місцях та розширення точок доступу до безоплатної правової допомоги, переорієнтацію системи безоплатної правової допомоги та впровадження нових пріоритетів та напрямків діяльності.

Так, Аркадій Мунтяну поінформував телеглядачів про завдання та напрямки діяльності центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, які забезпечують правове обслуговування мешканців Чернівецької області, пояснив в чому полягає відмінність між безоплатною первинною правовою допомогою та безоплатною вторинною правовою допомогою, розповів про те, які категорії осіб, згідно Закону України «Про безоплатну правову допомогу», мають право на отримання такої правової допомоги, а також про розширення кола суб’єктів права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, тощо.

2017 07 24R2Окрім цього, очільник системи безоплатної правової допомоги регіону розповів про досвід інших країн у розвитку та діяльності системи, що надає безоплатні правові послуги громадянам, про очікувані зміни та розвиток системи безоплатної правової допомоги в Україні, зокрема, що стосується діяльності міжрегіональних ресурсно-комунікаційних платформ (Львів, Дніпро, Одеса, Київ, Харків), які стануть майданчиком для спілкування та мережування між людьми об’єднаними спільними ідеями у сфері права та правосуддя, тощо.

Переглянути відео ефіру телепередачі «Діалоги» за 20.07.2017 можна тут.

Контактна інформація!

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Аксенина, 5. Контактний телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).