назад
06.04.16

Про конкурс на заміщення посад керівників бюро правової допомоги оголошено керівникам районів та районних центрів

160405 01Під час проведення відео-селекторної наради з головами районних державних адміністрацій та міськими головами, яка відбулася 6 квітня у Сумській обласній державній адміністрації, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олена Демченко розповіла про оголошений конкурс та його особливості.

 Головувала на нараді заступник голови ОДА Ірина Купрейчик звернула увагу, як присутніх у залі, так і через відео-зв’язок, керівників на те, що відкриття бюро правової допомоги є дуже важливим питанням. 

В свою чергу Олена Демченко повідомила, що 31 березня 2016 року вийшов наказ Координаційного центру з надання правової допомоги №25 «Про проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади керівників бюро правової допомоги». Згідно цього документу, організаційне та методичне забезпечення проведення конкурсу у Сумській області здійснює Координаційний центр та Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області.

Сам конкурс буде максимально відкритим та прозорим і проходитиме у три етапи.

Під час першого етапу претенденти мають до 18 години 00 хвилин 4 травня 2016 року заповнити заявку на веб-сайті www.legalaid-jobs.in.ua. Надіслані в інший спосіб чи з порушенням встановленого строку заявки не розглядаються.

Під час другого етапу ті претенденти, які пройшли відбір першого етапу, до 00 годин 00 хвилин 16 травня 2016 року мають пройти курс дистанційного навчання «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги». Зареєструватися на курсі дистанційного навчання зможуть ті претенденти, які отримають запрошення Координаційного центру з надання правової допомоги, надіслане на адресу електронної пошти, вказану в заявці.

Претенденти, які успішно пройдуть курс дистанційного навчання, будуть запрошені на інтерв’ю. Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області надішле повідомлення із запрошенням на адреси електронної пошти, вказані претендентами в заявках. Інтерв’ювання розпочнеться після 16 травня 2016 року. Для проходження інтерв’ю необхідно буде прибути до приміщення Регіонального центру та пред’явити паспорт громадянина України.

Олена Демченко запевнила всіх присутніх у тому, що вона особисто та працівники Регіонального та місцевих центрів нададуть всю необхідну інформацію претендентам щодо цього конкурсу. Директор закликала керівників максимально поширити цю інформацію, тим більше, що процес має відбутися оперативно та вже з 1 липня бюро правової допомоги відкриють двері для відвідувачів.

160405 02

 Вимоги до претендентів:

– вища юридична освіта не нижче першого (бакалаврського) рівня вищої освіти;

– вільне володіння українською мовою;

– доброчесність, толерантність;

– спроможність до усної та письмової ефективної комунікації;

– аналітичне мислення, спроможність швидко орієнтуватися і шукати необхідну інформацію;

– рівень досвідченого користувача персонального комп’ютера;

– стресостійкість.

Підтверджений досвід волонтерської діяльності, участі у роботі громадських організацій чи ініціативних груп, які надають допомогу вразливим суспільним групам, є перевагою.

Прийняття на роботу у Сумській області здійснюватиметься директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області відповідно до законодавства про працю України в межах повноважень та в порядку, що визначені Положенням про центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 10 березня 2015 р. № 329/5, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10 березня 2015 р. за № 266/26711.

Методологічна підтримка проведення конкурсу здійснюється українсько-канадським проектом «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що реалізується Канадським бюро міжнародної освіти і фінансується Міністерством закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади.

160405 03

Нагадаємо, в Сумській області буде відкрито 14 бюро правової допомоги: у всіх районних центрах, окрім міст Суми, Конотоп, Шостка, Охтирка де вже діють місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 Бюро правової допомоги створюються як відокремлені структурні підрозділи місцевих центрів. Місія бюро: посилення правової спроможності територіальних громад. Їх функції наступні: активне правопросвітництво на рівні кожної територіальної громади, точка доступу до електронних сервісів Мін’юсту, а в перспективі – до всіх державних електронних сервісів, надання юридичних консультацій, прийом звернень щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги і навіть безпосереднє здійснення представництва інтересів клієнта в суді.