назад
15.05.17

Про механізми удосконалення взаємодії та підвищення рівня знань говорили під час чергової робочої зустрічі

P5111209

 

13 травня 2017 року начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД Людмила Армеєва провела робочу зустріч з керівництвом слідчого відділу та слідчими Управління служби безпеки України в Полтавській області. Метою проведення даного заходу було навчання для новоприйнятих працівників слідчого відділу щодо механізму забезпечення громадян безоплатною правовою допомогою, дотримання вимог чинного законодавства при інформуванні центрів, обмін досвідом між структурами та надання методичної допомоги.

 

Під час зустрічі  Людмила Армеєва поінформувала співробітників служби безпеки про аспекти діяльності системи надання безоплатної вторинної правової допомоги, окреслила коло суб’єктів, які мають право на її отримання, зазначила контактні дані Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області, а також презентувала інформаційні матеріали системи БВПД.

Також начальник відділу звернула увагу слідчих на безумовному дотриманні вимог Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 року № 1363 (зі змінами).

Окрім цього, обговорено проблемні питання при здійсненні захисту підозрюваних у скоєнні злочинів, у тому числі при залученні захисника для проведення окремої процесуальної дії, співпраці з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу таким особам.

«Порядок залучення захисника для проведення окремої процесуальної дії визначений статтею 53 КПК України. Зокрема, слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд залучають захисника для проведення окремої процесуальної дії в порядку, передбаченому статтею 49 цього Кодексу, виключно у невідкладних випадках, коли є потреба у проведенні невідкладної процесуальної дії за участю захисника, а завчасно повідомлений захисник не може прибути для участі у проведенні процесуальної дії чи забезпечити участь іншого захисника або якщо підозрюваний, обвинувачений виявив бажання, але ще не встиг залучити захисника або прибуття обраного захисника неможливе» – наголосила Людмила Армеєва. 

 Слід зазначити, що проведення зустрічей з представниками правоохоронних органів Полтавщини є доброю традицією фахівців системи БВПД, яка спрямована не лише на налагодження ефективних комунікативних зв’язків задля удосконалення роботи щодо надання безоплатної правової допомоги у регіоні, а й сприяє неухильному виконанню норм чинного законодавств при реалізації права громадян на захист.

 «Дані зустрічі є ефективним інструментом для набуття новопризначеними працівниками необхідного рівня знань щодо механізмів дотримання законних прав та інтересів учасників кримінального провадження» – констатували представники Управління служби безпеки України в Полтавській області.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40 (2 поверх), (0532) 56-26-66.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.