назад

Про можливості отримання безоплатної правової допомоги йшлося під час семінару для студентів

Фахівці Регіонального центру з надання БВПД разом із представником Ювенальної превенції ГУ Національної поліції у Закарпатській області 12 вересня провели правовий семінар для студентів Карпатського університету у м.Ужгород.

Заступник директора Регіонального центру Лариса Фучко та начальник відділу Павло Марамигін розповіли студентам про систему БПД на Закарпатті, зазначивши, що в області діє Регіональний, Мукачівський, Хустський та Ужгородський місцеві центри, а також 11 бюро правової допомоги. Фахівці поінформували присутніх про право кожного на первинну правову допомогу (консультації, роз’яснення) та законодавчо визначених категорій громадян – на вторинну (представництво у судах, перед органами державної влади тощо) правову допомогу. Також студенти дізналися, як захистити свої права у випадку їх порушення, та куди звертатися за правовою допомогою.

П.Марамигін розповів майбутнім правникам про можливість проходження стажування у структурних підрозділах системи БПД на Закарпатті та запросив їх долучатися до когорти правозахисників, які надаватимуть безоплатну правову допомогу краянам.
Представниця Ювенальної превенції застерегла молодь від скоєння неправомірних вчинків, та розповіла про відповідальність за такі дії. Також, з метою попередження випадків булінгу, поліцейська поінформувала студентів про види цього явища, як діяти у випадку цькування, хто несе відповідальність за його вчинення чи бездіяння та куди звертатися за допомогою.

За безоплатною правовою допомогою звертайтесь до найближчих місцевих центрів або бюро правової допомоги у Закарпатській області, або телефонуйте за єдиним контакт-номером системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні).